• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Христо Иванов: Гардове на НСО охраняват резиденцията на Доган в парк Росенец

Христо Иванов: Гардове на НСО охраняват резиденцията на Доган в парк Росенец

/КРОСС/ Вярвам, че тези мъже са от НСО, имаме такава информация и ще се борим това да се докаже. Това заяви в БТВ „Тази сутрин" съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов, след като вчера бившият правосъден министър беше изгонен от брега в парк „Росенец" от охранители, които според него пазят почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

В официално писмо службата за охрана не даде категоричен отговор дали това са нейни служители, от там написаха: „НСО отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди".

Ако те признаят, че тези мъже са техни служители, ще възникне въпросът да ги уволнят, а те не могат, защото тези хора са гавазите на Доган. НСО не могат да ги освободят по политически причини, посочи Иванов.

Борисов трябва да отговори защо НСО продължава да охранява Доган. Защо НСО продължава да охранява Пеевски? Колко струва това на държавата, на данъкоплатеца? Колко струва охраната на Пеевски в чужбина? Призовавам и премиера, и президента да упражнят правомощията си, каза бившият правосъден министър. Той разказа, че е останал шокиран, когато видял, че един от гардовете е изхвърлил българския флаг. По този начин, българският флаг да бъде унизен, на всичко отгоре, което се случва там. Защото това е една завладяна българска територия, която български институции са били принудени да си затварят очите за нея, каза Иванов и допълни, че днес ще сигнализират прокуратурата за поругаването на трибагреника.

Бившият правосъден заяви, че за събота, 11 юли, е организирано масово ходене на „Росенец" - в знак на протест. Моят проблем не е, че е имало някакъв инцидент или някой ме е изблъскал във водата - проблемът е, че хора се чувстват абсолютно безнаказани, те се чувстват, че имат гаранция да си правят каквото искат, каза още той.

Христо Иванов обясни, че „Демократична България" от доста време се занимава с казуса „Росенец". По думите му това е емблема, която показва как законите за определени хора не важат. Ситуацията там възниква с „Лукойл", нефтобазата, за която има дългогодишни съмнения, че България се е отказала от части от своя суверенитет - не следи какво и колко се внася там, коментира Иванов и уточни, че партията му е изискала от НАП информация за „Лукойл", но въпреки решението на съда да я получат - все още приходната агенция не им е дала тези данни.

Христо Иванов посочи, че Общинският съвет в Бургас е въвел в заблуждение гражданите, след като общинският път, водещ към „Росенец", е бил прехвърлен на фирма, свързана с Ахмет Доган. Иванов допълни, че решението все още не е влязло в сила.

Преди 20 дни се опитахме да влезем по този общински път и това ни беше отказано. Установихме, че никой не може да влезе. Никой не може да обясни защо там има бариера и се спират хората. Брегът край „Росенец" е държавна собственост. Това личи от кадастралната карта, каза бившият правосъден министър.

Съпредседателят на „Демократична България" посочи, че по казуса са се обърнали и към областния управител на Бургас. По думите му той също е потвърдил, че земята е държавна собственост и няма концесия. Това е български бряг, това е държавна собственост и ние пожелахме да го посетим. След като не успяхме да стигнем по общинския път до него, единственият начин беше с лодка. Ние не отидохме да правим скандал, никого не сме провокирали или обидили, допълни Иванов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този на снимката-спонч боб -квадратни гащи ли е или нещо друго-питам аз ?

16.07.2020 06:30:44

Анонимен

Анклавът не е на ДПС.Уж охраняват Доган,а имотът е всъщност на Лукойл. Днес Доган е там, а утре собственикът.

12.07.2020 07:20:45

Проф.Евгений Дайнов

Етническият мир не се крепи от Ахмед Доган. Почетният лидер на ДПС е направил всичко възможно да произведе конфликт. Но конфликт няма, защото протестиращите граждани и членовете на ДПС си говорят мирно и не генерират онова напрежение, което Ахмед Доган, очевидно, е очаквал. В казуса „Росенец“ се събира всичко. Някакви си хора, защото имат власт и пари, нарушават абсолютно всички закони, погазват всичко, усвояват си държавна земя и правят каквото си искат. Освен това, се опитват да провокират напрежение. Ахмед Доган не е крепител на етническия мир, той се опита днес да го взриви. Това е краят на Ахмед Доган. Той се опита да запали етническа война, като изправи ДПС срещу народа. Лично ще му потърся сметка, както и на други хора. Направена бе демонстрация, че ДПС е по-силно от конституционния ред. Управляващи в момента няма. Разпада се цялата власт като пясъчна кула. Вече се чудят дали утре ще са по кабинетите и дали е дошло време да се горят архиви. Българите са търпелив, но високо политически грамотен народ. В момента се надига, стигнало му е до гуша и отгоре. Българският бунт е политически грамотен и изходът е избори. Няма организация на спонтанния протест. Това са хора, които са дошли сами. Това е всенародно, няма организация от наша страна. Няма и план.

11.07.2020 16:40:02

БЪЛГАРИН

НЕКА И БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ЗАПОЧНАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ СРЕЩУ МАФИЯТА И МУТРИТЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ПРОКУРАТУРАТА ПРЕД ПОСОЛСТВАТА, ГЕНЕРАЛНИТЕ КОНСУЛСТВА И МИСИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЦЯЛ СВЯТ. ТА ТАМ ЖИВЕЯТ ДВА МИЛИОНА НАШИ СЪНАРОДНИЦИ, КОИТО СЕГА СЕ СРАМУВАТ ЗА РОДИНАТА СИ. НЕКА ПОКАЖАТ НА ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА СТРАНИТЕ, КРЕПЯЩИ ХУНТАТА, ЧЕ ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ И НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ.

10.07.2020 14:34:46

Анонимен

Христо е забравил кой дундуркаше Доган и ДПС 30г. Да не са му от вчера тия сараи.Я си погледни документите,ама с двете очи,не с едното.

10.07.2020 07:14:10

Анонимен

Къде сте патриоти?!? Каракачанов, ВМРО, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Атака!!

08.07.2020 20:03:07

Анонимен

Ето авторитетен и компетентен коментар на национален ежедневник: "Шоyто, което политикът от “Да, Бългаpия” Хpиcто Иванов напpави на бpега до Бypгаc, пeдcaoзвo две неща. Пъpво, чĸ aoтe cвъpши cĸзeнът нo pиoлититoтo пe тĸлĸвизиитĸ, имo нишo зo тeзи вид xyдeжĸcтвĸнe твepчĸcтвe в ceциoлнитĸ мpĸжи. Втоpо, чĸ aeгoто идват избоpи, тpябват избиpатели, нe липcвoт идĸи зo пeлитиao, ecтoвo coмe зpĸлищĸтe. Зo цĸлтo ти тpябвoт ĸднo гyмĸнo лeдao и двoмo cъpoтници - eбщинop и oaтивиcт (нoли няaeй тpябвo дo cнимo). Cpябвo и дpoмoтизъм в cюжĸтo, зoтeвo пeлитиaът Ивoнeв, пpĸди дo cтъпи нo бpĸгo, пoтĸтичнe eбяcнявo пpĸд aoмĸpoтo aoyзoтo cи зo “пopчĸтe зĸмя, aeĸтe ĸ пyбличнe-дъpжoвнo ceбcтвĸнecт”. Hcъщнecт aoyзoтo мoлae cĸ гyби в eбщия фeн нo “щypмo” и “дĸcoнтo”. Coao нoapoя cлyчaoтo ecтoвo в жoнpo нo aeмичнeтe, нĸ нo пeлитичĸcaeтe. Копирано от https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8786465 © www.24chasa.bg

08.07.2020 19:00:12

Анонимен

Няма ли край за мутрите и управлението на мафията! Позор! Крайно време е да се ликвидира УБО с всички привилегии за него и пазените от него народни любимци!

08.07.2020 18:45:19

Анонимен

Някай беше казал преди двайсет години, че Доган е проклятие за България.... ама кой да слуша...

08.07.2020 16:16:32

Анонимен

До г-н Главния прокурор. Отправям сигнал че ОПГ в състав Христо Иванов, Ивайло Мирчев и други субекти са дебаркирали вчера на анклав - изключителна държавна собственост отдадена в знак на благодарност на известни заслужили лица, и са имали нахалството да издигнат националното знаме на Република България. Благодарение на бдителността на гард от НСО знамето е било надлежно прибрано за да послужи като веществено доказателство. Вземете мерки да не се безпокоят повече заслужилите лица, а наглата ДПГ да бъде незъбавно прибрана!

08.07.2020 15:06:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.