• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иван Иванов: До основна степен имаме пълно покритие на нашите приоритети на тема правосъдие

Иван Иванов: До основна степен имаме пълно покритие на нашите приоритети на тема правосъдие

/КРОСС/ „Темата на преговорите беше правосъдие, имаме принципно съгласие от партиите, които присъстваха, за промени в различни законодателства, особено в частта за обществените поръчки. Обсъдихме също наказателната политика на държавата в тази посока, както и засилване на контрола върху всички органи, които имат общо с разходването на държавни средства." Това заяви в ефира на БТВ-радио Иван Иванов, член на Националния съвет на БСП и част от преговорния екипи за постигане на коалиционно споразумение по тема "Правосъдие", като допълни: „Има ли политическа воля ще се стигне и до реално действащи текстове и органи".

„До основна степен имаме пълно покритие на нашите приоритети по предизборните програми", коментира той като посочи част от тях: „Закриване на Специализираните съдилища, Специализираната прокуратура, реформиране на органа за борба с корупция, преразпределение на натовареността на съдилищата. Тема на разговор беше и главният прокурор, както и начините всеки един елемент от тази правораздавателна система да функционира по начина, по който се очаква", заяви Иван Иванов.

„Обсъждахме възможностите за обжалване пред съд на определени случаи на отказ за образуване на досъдебно производство", обясни още той като допълни, че една от основните цели е да се премахне йерархичната зависимост при прокурорите.

Относно Антикорупционната комисия социалистът обясни, че партиите са се обединили около идеята, че трябва да се направят промени. „БСП имахме наш законопроект, който сме го внасяли, още когато се приемаше първоначалния вариант на сега действащия", уточни той.

Иван Иванов обясни, че на тази среща партиите са определили точките, по които са съгласни, като са си дали срок от 3 месеца за детайлното описване на промените.

Социалистът припомни, че преди няколко дни Националният съвет на БСП с голямо мнозинство е дало мандат на Корнелия Нинова и преговорните екипи да участват в преговорите за съставяне на правителство и това решение е взето спрямо Устава на партията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.