• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Христо Иванов, ДБ: Специализираното правосъдие се оказа сляпо за Делян Пеевски

 Христо Иванов, ДБ: Специализираното правосъдие се оказа сляпо за Делян Пеевски

/КРОСС/ Специализираното правосъдие се оказа сляпо за Делян Пеевски, смята лидерът и съосновател на „Демократична България" Христо Иванов. В сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" той каза, че Спецправосъдието се е оказало сляпо за него, за чекмеджетата, за официалната вила. Едни хора с бизнес биват подлагани на диспропорционална репресия, а за други политически фактори правосъдието се оказа абсолютно сляпа, смята Иванов.

Според него закриването на специализирания съд е част от по-цялостна съдебна реформа. Времето не ни стигна, но това е и добре, защото ще ни позволи да проведем повече дискусии. Вярвам, че този диалог ще продължи и в следващия парламент, каза той.

Относно коментарите на служебния икономически министър, че Българската банка за развитие е давала големи суми пари на свързани фирми, Иванов каза, че големият проблем е в липсата на реакция от институциите. Не виждам адекватни реакции и се надявам служебното правителство да осветли ситуацията с тези кредити във ББР, каза Иванов.

Проблемът е в усмивката на Ахмед Доган. ББР е създадена да подпомага стартиращи бизнеси. Когато „Булгартабак" получава финансиране от ББР, това не е нито малко, нито средно, нито иновативно предприятие, нито отговаря на критериите. И тук виждаме едно отклоняване от целта на банката. И възниква въпроса - това поредната усмивка на Доган ли е, казва Христо Иванов. Според него отклоняването на банката от нормалната й дейност се обяснява с политическо влияние.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.