• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Иванов: Промяна на националния празник следва да бъде направена след широк обществен консенсус

Иванов: Промяна на националния празник следва да бъде направена след широк обществен консенсус

/КРОСС/ Мисля, че коалицията върви в правилната посока”. Това заяви Мирослав Иванов - зам.-председател на Народното събрание от квотата на „Продължаваме Промяната”.

„Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се заяви като конструктивна, но в никакъв случай не е такава и надали някой български гражданин трябва да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се опитва всячески да разклати управлението, което не е в интерес на гражданите”, коментира той в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева”.

„Напрежение се опитва да се създава по отношение на правителството от ден едно. Непрекъснато се спекулира, че това правителство няма да издържи повече от 2 месеца, защото е формирано по нетипичен за българските стандарти начин – включва партии от крайно ляво до крайно дясно. Виждаме, че с диалог, компромиси, взаимни отстъпки и високо ниво на премереност и отговорност вече 6 месеца успяваме да взимаме важни решения за страната”, добави Иванов.

Той отбеляза още, че всяка седмица се провежда Коалиционен съвет на лидерско ниво, както и че непрекъснато има работни групи, които обсъждат конкретни законопроекти и решения. „В коалицията всеки защитава своята позиция, има спорове, но в крайна сметка надделяват аргументите”, категоричен беше зам.-председателят на НС.

„От „Продължаваме Промяната" имаме ясна посока и цел, дали сме ясни обещания, че искаме да победим модела на управление от последните 15-20 години. Ясно поставихме своите претенции на масата. Работим неуморно, за да постигнем възможно най-много от това, което сме обещали преди изборите”, посочи още той.

Относно предстоящата актуализация на бюджета, Мирослав Иванов заяви: „Когато приехме бюджета през февруари, тогава напрежението дойде основно от опозицията. В момента от колегите ми, които са в Комисията по бюджет и финанси, няма индикации, че има теми, които да създадат червени линии. Мисля, че отново ще внесем проект за бюджет, който да обединява вижданията на четирите формации в коалицията”.

Той коментира и антикризисните мерки, около които управляващите се обединиха. „Първата стъпка беше те да се изчистят на ниво коалиция. Всички са наясно, че едно изливане на пари не е решение. Няколко седмици се анализираше какво се случва и какви мерки са подходящи. Едно такова изсипване ще повиши още повече инфлацията, а не беше това идеята. Сега започва работа по това как тези мерки със законодателни решения ще бъдат имплементирани и как те ще се отразят на потенциалната актуализация на бюджета”, обясни Иванов.

Запитан за появилата се информация в „Политико“ за това, че премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите лидери на групата „Обнови Европа", която ще се състои на 30 май и че това е „най-силният знак, че неговата партия „Продължаваме Промяната” се готви да се присъедини към либералната група на европейско ниво”, зам.-председателят на НС каза: „ Към момента не мога да кажа нищо, защото няма взето такова решение от ръководния орган на „Продължаваме Промяната”, т.е. от т.нар. Изпълнителен съвет”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.