• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички, освен за БСП

Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички, освен за БСП

/КРОСС/ "Реален механизъм, с който да се дават оценки и да се контролира дейността на прокуратурата от Народното събрание не съществува. Трябва да се разгледа защо се стигна до този конфликт между главния прокурор и президента, защо се публикуват извадки от разговори и чатове. Не е редно да се случва такова нещо в правова държава, в 21 век. По този начин се разгражда държавността." Това заяви народният представител от ПГ на БСП за България Иван Иванов пред БНР. По думите му законодателният орган единствено поставя рамката на дейност на прокуратурата и за по-сериозни правомощия може да се говори единствено при конституционни промени.
По повод промените в закона за МВР, депутатът от левицата коментира: "Експериментите в този сектор не водят до нищо добро. И днес служителите са недоволни и протестират. Можеше с този закон да се обърне внимание на техните искания. Тези промени нито бяха навременни, нито необходими." Той обърна внимание, че тези промени са били продиктувани от конюнктурни причини, но ще дадат отражение върху службите, които трябва да служат за сигурността на държавата. По думите му в обществото се налага едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то трябва да спре да работи. Иванов подчерта, че след промените в Закона за МВР - това може да доведе до други секторни промени като верижна реакция което отново означава разпад на държавността.
"Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно представени партии, освен за БСП. Ние сме били винаги последователни включително и в позицията ни за изцяло нов закон за МВР, защото настоящият се кърпи от години. БСП е единствената опозиция в момента", категоричен е Иванов.
"За никого не е тайна, че бизнесът в България търси контакти с властта и комуникира по някакъв начин въпросът е докъде се стига. Дали се влиза в една корупционна среда или до нормален диалог, който да подобри бизнес средата. Очакваме отговорите от прокуратурата и съда в тази посока", заключи Иванов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.