• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Христо Иванов: По казуса "Барселонагейт" няма нова нишка, има същите факти и въпросителни

Христо Иванов: По казуса "Барселонагейт" няма нова нишка, има същите факти и въпросителни

/КРОСС/ На КСНС имаше пълна яснота къде сме ние. За Русия и намерението и за преразглеждане на международния ред. Правителството има трезва и ясна оценка за рисковете, ясен фокус върху мерките за тяхното ограничаване в рамките на възможностите. Има широк национален консенсус. Ситуацията е сложна, но можем да бъдем уверени, че управлението е адекватно. Това коментира в студиото на БНТ "Денят започва" лидерът на „Да, България” Христо Иванов.

Дълго време изглеждаше , че като сме се присъединили към НАТО можем да бъдем спокойни за своята отбрана. Това сега се оказва, че е била недалновидна нагласа.Тя доведе до това, да не се инвестира последователно в отбранителни способности. Когато парите не бъдат дадени навреме това струва повече, категоричен е Иванов. И допълни, че отбраната е огромна възможност за решаване на въпроси свързани с технологичното развитие, индустриалното развитие, отглеждане на човешки капитал, хора, които през армията придобиват определени нагласи и отношение към държавата.

Иванов заяви, че не е време да се успокояваме. Според него е очевидно, че проруският режим предприема стратегия на качване на напрежение и шантаж на международната общност. И допълни, че ние сме обекти на тази игра.

По казуса "Барселонагейт" лидерът на „Да, България” каза, че нова нишка няма, има същите факти и въпросителни. Не мога да коментирам документа от Испания. Трябва да сме напълно наясно, когато има такава язва в доверието на политическата класа, въпросът не е да търсим конспиративни теории. Този въпрос е отворен. Става дума за това, дали премиерът на България е могъл да използва своето влияние и да насочи паричен поток към приближен. На този въпрос може да отговори прокуратурата, която може да бъде обективна. Борисов и Гешев взаимно са си клиенти. Политическият отговор на този въпрос е да променим прокуратурата, категоричен е Иванов. Той заяви, че за целта ще бъдат използвани всички легални средства, както промени в конституцията, така и заявката на правосъдния министър да сезира ВСС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой да обясни настоящата философия на международното право – да имаш право, което другите не трябва да имат.

16.02.2022 13:15:17

Анонимен

Нещо не разбрах. За кой проруски режим става дума. Или Иванов или редактора са некомпетентни. Може би някой ще ми обясни в какво се състои така нареченият шантаж на Русия? Че не искат щатите да командват света, като че ли им е бащиния? Никога няма да бъдем истински защитени докато членуваме в агресивни военни блокове. Не възразявам Иванов да дари собствени средства за нови оръжия. Възразявам да харчи моите пари за глупости, които по дефиниция няма да доведат до трайна промяна или абсолютна защитеност. Ако можем да се позовем на някаква статистика за да определим кой е агресор, то за последните стотина години щатите са били в основата на над 150 конфликта. Няма кой дори да се приближи до тази цифра. А НАТО е под прякото управление на щатите. Ерго, демонстрирайки лоялност ние сме маши на агресор. Не възприемам Русия като враг. За нас по-опасни са щатите.

16.02.2022 12:51:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.