• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Фермерските пазари на Lidl се пренасят на морето

Фермерските пазари на Lidl се пренасят на морето

/КРОСС/ Петият за годината традиционен фермерски пазар на Lidl ще се състои на морето - от 8 до 10 юли пред магазина на веригата в Равда, м. Чатал Тепе, от 10:00 до 19:00 ч. Жителите и гостите на  града ще могат да се докоснат до качествени продукти от родни земеделски производители и да избират сред богатото разнообразие от познати вкусове - млечни и месни изделия, биосертифицирани плодове и зеленчуци, хлебни продукти, сиропи, разядки, мед, вино и др. Този уикенд към участниците в пазара се включват и петима нови фермери.

За първи път в пазара ще участва пивоварната „Ломско пиво“ със своята 100%-малцова бира „Пустиняк“, а разнообразието от напитки ще бъде допълнено от плодовите вина от Североизтока на семейната винарна „Жарава България“, гр. Варна. Клиентите ще могат да опитат сладки праскови от земеделския производител Величка Джелева от с. Беласица, а сред плодовите изкушения ще могат да бъдат открити и кайсии от слънчевите градини на Антон Георгиев от с. Брестник. “От фермата на Иван Ечев” гр. Левски ще представят висококачествени млечни продукти от биволско и краве мляко.

Посетителите ще имат възможността да разгледат и атрактивната работилница на Владимир Петров от с. Джурово за изработка и гравиране на дървени изделия. Всеки желаещ ще може да се включи в демонстрацията на този традиционен български занаят.

По време на петия за годината фермерски пазар клиентите ще могат да избират от богатата гама от билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от гр. Пазарджик, които чудесно се допълват от ароматната лавандула, отглеждана по склоновете на Южна България от Петър Симеонов от Гурково. Онези, които искат да добавят в менюто си растителни протеини, ще могат да опитат от продукцията на ЗП Димитър Панчев от Генерал Тошево, който ще им предложи боб и ядки.

През летните месеци юли и август посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, ще могат да избират от асортимента на родните производители и да преоткрият автентичния вкус на българска продукция, представяна на фермерските пазари на Lidl.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.