• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Костадин Костадинов от Възраждане : Няма нищо страшно в служебен кабинет

Костадин Костадинов от Възраждане : Няма нищо страшно в служебен кабинет

Скорошни избори, организирани от служебен кабинет, със сигурност ще покажат реалния резултат на партиите от статуквото.

/КРОСС/ На 4-ти април 2021 г. имаше три сегмента от избиратели, които „изкривиха" изборния резултат и това е причината за голямото разминаване между резултатите в България и чужбина. На първо място това е купеният вот, на второ място - корпоративният вот, който върви с правителството и е зависим от него, тъй като получава обществени поръчки и на трето място - зависимият административно-манипулиран вот. Това са хората, които са заплашвани по малките населени места, че ако не гласуват ще бъдат лишени от работа, дърва за зимата и други социални придобивки, от които се нуждаят, както и служителите в по-ниските нива на администрацията, на които е казвано, че ако не гласуват за управляващите ще загубят работата си.

При едни избори, организирани от служебен кабинет на президента Румен Радев обаче, нещата ще изглеждат по различен начин. Една от основните разлики ще е тази, че цялата изборна администрация ще бъде подменена. Нека не забравяме, че на изминалите избори състава на ЦИК, РИК и СИК беше идентичен със състава на 44-то Народно събрание. Или с други думи, твърде вероятно е при скорошни избори председателят на ЦИК да не е от ГЕРБ, а представителите на досегашните управляващи ще бъдат малцинство в СИК по места.

Преминахме през избори, които не се провеждаха стандартно. Ето защо и втората опорна точка на статуквото е незначителна - опитват се да ни внушат, че не е добре да правим избори през лятото. Защо да не е добре? Как правихме избори в държава, която беше затворена?! Не бива да подценяваме желанието на българите за промяна.

На 15-ти април 2021 г. се събира 45-то Народното събрание, което може да извърши поредица от бързи действия, за да промени Изборния кодекс, така че да предотврати всяка възможност за изборна измама. Тази промяна може да се случи в рамките на до две седмици.

След това може да отстъпи място на Служебно правителство, което да организира следващите избори. Само така можем да гарантираме неприкосновеността на вота и да сме сигурни, че народните представители са легитимно избрани.

Тук е големият шанс на нас българите за честни избори. Ако сега се сформира служебен кабинет, той може да функционира в рамките на три месеца. И в служебен кабинет няма нищо страшно. Внушава ни се, че страната ще спре, че няма да могат да се вземат важни решения. Нищо подобно - служебният кабинет има същия състав, има министри и бюджет. С него няма опасност да спре държавата, но е много вероятно да спрат някои корупционни сделки! И ако за някои служебният кабинет е страшен, то не е за нас - българските граждани, а за политиците на прехода, които са ограбвали страната ни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много е прав Костадинов и един от малкото истински политици, който се бори за национален суверенитет, за излизане от тежкия васален похлупак, който не само ни съсипа досега, може и да не довърши. Една от основните причини за сегашното състояние са силно зависимите платени медии, свободата на един отряд МПО агитатоори, платени с чужда валута и този наш продажен манталитет,в който всеки търси оправдание за своите действия. Липсата на каквото и да е съдебно преследване на хилядите финансови злоупотреби, понякога толкова фрапиращи, че ни поставя в числото на скотовете. Никой от кандидатите за управление не е изяснил позициите си по въпросите за колониалното ни поведение. Без независимост сме само съчки за огъня.

12.04.2021 17:03:31

Анна Заркова

Аз не разбирам много от политика, но това, че НЯКОЙ С НЯКОГО щял да прави правителство, след като народът на 4 април не даде достатъчно доверие на НИКОГО, ми се струва ако не нахално, то поне нелогично. А пък тия приказки, че едни юлски избори щели да бъдат също като априлските, ми се причуват като пълна глупост. Разбира се, че ще бъдат различни! На българина акълът му идва на другия ден – това е историческа истина. От 5 април насам ние почнахме да разбираме кои от политиците, които избрахме, искат властта на всяка цена, и кои я искат, за да свършат това, което ни обещаха. До юли има още време – и можем да се надяваме, че като пускаме бюлетините тогава, ще бъдем с ума си. И вече няма да забравяме, че тия, които най-много са се натискали да ни управляват, в последните години винаги са се оказвали най-непригодни за това.

12.04.2021 16:51:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.