• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тренд: 71% неодобрение за НС, 5 сигурни партии в следващия парламент

Тренд: 71% неодобрение за НС, 5 сигурни партии в следващия парламент

/КРОСС/ Формула 5+2 за предстоящите парламентарни избори - пет сигурни формации в следващото Народно събрание и две с реални шансове за представителство. ГЕРБ задържа преднината си от малко под 3% пред основния си опонент. Партията на Трифонов е спряла ръста на подкрепата си.

Народното събрание и на правителството завършват своя мандат с ниски нива на подкрепа за своята работа, но не се забелязва негативна тенденция в последните месеци. Положителната оценка за работата на парламента през януари е 17%, докато отрицателната е 71%.

Правителството не успя да възстанови стойностите на подкрепа отпреди летните протести. Втората вълна на Ковид-19 стабилизира негативния тренд и в последните два месеца 23% дават положителна оценка на работата на правителството, а 64% отрицателна. Президентът продължава да стои на сравнително високи нива от 47% положителна оценка за своята работа и 35% отрицателна през януари.

Два месеца и половина преди редовните парламентарни избори, структурата на електоралните нагласи сред гласуващите няма съществена промяна.

Дистанцията между първите две партии се запазва, но все пак остава крехка. Партията на Трифонов „Има такъв народ" е спряла ръста на подкрепа, който регистрирахме през миналата година и се установява на нива, които засега я поставят на трето място.

Пет формации са сигурни участници в следващото Народно събрание - ГЕРБ (27.6%), БСП (24.9%), „Има такъв народ" (11.8%), ДПС (10.3%) и Демократична България (6%). Две формации имат реални шансове за представителство - Изправи се БГ с 4.1% и Обединени патриоти (ВМРО-НФСБ) с 4% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите редовни парламентарни избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Има обяснение,двете големи партии вече имат т.нар. твърди ядра,които от 10г. гласуват за една и съща партия.И за ДПС важи същото.Не остават много гласоподаватели за новите формации.А и те не представиха убедителни силни програми и личности,за да бъдат алтернатива.Вяли са и си личи,че са службогонци.И Мая,която става за всичко,и Слави,който за нищо не става.

27.01.2021 15:19:01

Анонимен

Или някой лъже, или ние сме най-тъпият народ. Мразим ги в червата и пак ще ги избираме. Не им вярваме, ама те ще ни оправят. Бате Бойко е тъп, ама е народен човек и пуска големи майтапи. С него е весело, хайде пак да го изберем.Герберите си изчерпаха кадровия потенциал окончателно. Стигна се до парадокс, Захариева да е най-умната в правителството понеже за всичко става. Здравния министър го махнаха от министерството и му дадоха финансовото, че е по-малко важно. Чудно ми е ако някой(честен човек) искрено иска отново ГЕРБ да управляват, на какво разчита.

27.01.2021 14:22:20

Анонимен

Много интересна аномалия. Партията, която е мнозинство в парламент с най-високо ниво на недоверие е на първо място по прогнози за предстоящите избори.

27.01.2021 13:54:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.