• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7990
  •  GBP / BGN 2.2997
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Групите на Сорос настояват да не се проведат избори в Украйна... за да се запази демокрацията?

Групите на Сорос настояват да не се проведат избори в Украйна... за да се запази демокрацията?

/КРОСС/ Над 100 украински неправителствени организации - включително тези, финансирани от фондациите „Отворено общество" на Джордж Сорос - подписаха публичен призив с искане да няма национални избори в страната през следващата година, което предполага провеждането на демократични избори, в които позицията на Зеленски като президент ще бъде в съмнението може да доведе до „загуба на легитимност" в изборния процес, твърди електронното списание thenationalpulse.com

Неправителствените организации направиха странното твърдение, че „изборите сами по себе си не представляват демокрация" и че гласуването не е непременно единственото средство да се покаже, че една страна е „наистина демократична".

Те посочиха и редица други причини за отлагане на общите избори до края на войната в Украйна, включително невъзможността да се гарантира, че всички гласоподаватели могат да участват, подкопавайки националното единство, факта, че потенциален руски ракетен удар може да направи гласуването невъзможно в деня на изборите и че ще струва твърде много.

Украйна трябва да проведе национални избори през март следващата година, но все още остава под военно положение след бързото решение на президента Зеленски да го въведе часове след нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 г. Украинското правителство също забрани втората по големина партия в страната „За живот ", през юни миналата година, както и 11 други, за които се твърди , че са свързани с Русия.

Въпреки това, има нарастващи призиви сред украинските съюзници да се гарантира, че изборите ще продължат през следващата година, с фигури като американския конгресмен Линдзи Греъм, който твърди:

„Искам свободни и честни избори да се проведат в тази страна, дори и под атака... Вярвам, че е време Украйна да направи следващата стъпка в своето демократично развитие.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Сталин Й. В.

Очаквайте съвсем скоро и в България.

02.10.2023 11:21:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.