• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

МРРБ, МФ, Български ВиК холдинг и 10 регионални ВиК оператора подписаха оперативно споразумение по ПВУ

МРРБ, МФ, Български ВиК холдинг и 10 регионални ВиК оператора подписаха оперативно споразумение по ПВУ

/КРОСС/ Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на финансите, „Български ВиК холдинг" ЕАД и 10 регионални ВиК оператора подписаха оперативно споразумение по Плана за възстановяване и устойчивост. Проектът предвижда изпълнението на инвестиции, свързани с развитието и подобрението на ВиК инфраструктурата и услугите на територията на 10 области в страната.

„Български ВиК холдинг" ЕАД е краен получател по проект C9.Il „Програма за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи, вкл. и пречиствателни станции за отпадъчни води за агломерациите между 2000 и 10 000 е.ж, като десетте ВиК оператора се явяват партньори по проекта със съществени функции за изпълнение на заложените дейности, на чиито територии ще се изпълняват инвестициите.

Сключеното споразумение урежда финансовите параметри, обхвата и задълженията, заложени в мерките за изпълнение, като с реализирането на дейностите се предвижда:

- изграждане на 7 нови ПСОВ за агломерации между 5000 и 10 000 е.ж.
- реконструкция на 3 съществуващи ПСОВ за агломерации между 5000 и 10 000 е.ж.
- реконструкция/ изграждане на 150 км водоснабдителни мрежи;
- реконструкция/ изграждане на 220 км канализационни мрежи.

Стойността на инвестицията е близо 400 млн. лв. без ДДС и включва проектиране, строителство, авторски и строителен надзор и управление на проектите.

С реализацията на инвестициите ще се доизградят и усъвършенстват ВиК мрежите и съоръженията в засегнатите населени места, ще се постигне съответствие с действащото националното и европейско законодателство в областта на опазването на околната среда и качеството на водите, предназначени за консумация от човека. Изпълнението на мерките ще осигури по-добро качество на предоставяните ВиК услуги за потребителите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.