• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Радан Кънев: Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка

Радан Кънев: Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка

/КРОСС/ Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка. Това каза в сутрешния блок на BTV „Тази сутрин" евродепутатът Радан Кънев.

Правителството няма да се разпадне заради някакви реплики. Въпросът е дали може да се разпадне заради политически решения. Не можем да кажем дали това правителство ще работи, защото то беше избрана с изключително сложна и необичайна формула. То обаче има много ясни задачи, поясни той.

Радан Кънев припомни, че има ясно разписана законодателна програма от двете основни политически сили в България. Според него няма проблем в липсата на официално коалиционно споразумение, ако те се придържат към законодателната програма.

Има мнозинство, което се е споразумяло за изключително важни закони - за държавата ни, за икономиката ни, за правосъдието ни. Докато тези закони биват приемани от това мнозинство би следвало да работи и правителството, допълни той.

Радан Кънев е категоричен, че страната ни има нужда от период на стабилност, за да се постигнат краткосрочните цели - като влизането в Шенген и в еврозоната.

Аз бих погледнал и малко по-стратегически. България има важни икономически задачи и много важни икономически възможности. Това, което никой не казва през последните години е, че българската индустрия - производството и износа, се развива изключително динамично, допълни още Радан Кънев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, плешинг, ти даваш ли си сметка, че това дето му викаш основни политически сили си е ОПГ и са в народното събрани с глесвете на около 20 % от всички легитимни избиратели. Е, за да се избегне дебата за легитимността на народното събрание как ли не ги кръщаваха: основни политически сили, конституционно мнозинство, евроатлантическо мнозинство и пр. и пр. Истината е че става дума за белични и нечистоплътни политикани следващи Боко и Простото Кире и пеещи Осана на щатската администрация и на ЕК, водещи ни със сташна скорост към нищета и, не дай Боже, война.

23.06.2023 13:33:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.