• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

САЩ и техни партньори разработват маршрути за износ на критични резерви зърно от Украйна

САЩ и техни партньори разработват маршрути за износ на критични резерви зърно от Украйна

/КРОСС/ Американското правителство, в тясно сътрудничество със съюзни на САЩ страни, разработва маршрути за износ на критични резерви зърно от Украйна, за да се избегне продоволствена криза като резултат от руското нахлуване. Това съобщи телевизия Си Ен Ен, като се позова на двама американски и четирима европейски дипломати, предава Укринформ.

Посочва се, че въпросът е труден, затова САЩ и международните им партньори обмислят „широк спектър от варианти за безопасен износ на храни по железопътните линии, по море и по въздух“.

Според дипломати този въпрос ще е сред основните теми на министерска среща в ООН по въпросите на продоволствената сигурност днес и утре в Ню Йорк, която ще бъде председателствана от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Това споразумение е далеч от финализиране. То съдържа много променливи величини, много неща може да не потръгнат както трябва по време на дискусиите, цитира Укринформ коментар на друг служител, без да посочи името му.

Посланичката на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви по-рано, че правителството на САЩ и Конгресът проучват възможността да бъде одобрен пакет от мерки срещу заплахите за глобалната продоволствена сигурност, предвиждащ за целта да бъдат отпуснати 11 милиарда долара в течение на три години. Тя информира, че се води и дискусия на международно равнище за възможното създаване на хуманитарни коридори за износ на храни от Украйна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ето "помощта " от благородните американци! Даваме ви оръжие, вие ни дайте зърното си!

20.05.2022 09:44:52

Анонимен

Ама каква искрена човечност и добротворство излъчват западняците, загрижени как да изнесат зърното на украинците.

19.05.2022 11:17:18

Анонимен

Износ на храни от Украйна за борба с глада в Украйна. Напълно логично.

18.05.2022 23:39:04

Анонимен

Не трябва да се събаря паметникът на съветската армия София, защото това е паметник на 3-ти украински фрот, който пак дойде у нас. На отхранване, сега и на хотелско обслужване, по -рано поне си стояха в казармите.

18.05.2022 23:17:09

новоговор

НОВОГОВОР-шаблони за новоговор: 1.Не се казва азовци се предадоха в плен: Казва се *Те се евакуират в руски територии, за да бъдат лекувани* 2.Казва се *Американското правителство, в тясно сътрудничество със съюзни на САЩ страни, разработва маршрути за износ на критични резерви зърно от Украйна, за да се избегне продоволствена криза като резултат от руското нахлуване*. Не се казва разбойническо ограбване на хляба на украйна от сащисаните, казва се помощ за украйна, а всъщност означава глад, гладомор за Украйна!!!

18.05.2022 17:10:54

Анонимен

Европа и щатите ще ядат, украинците ще духат супата. Нищо ново.

18.05.2022 12:31:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.