• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

НС решава дали да вдигне ветото за Северна Македония

НС решава дали да вдигне ветото за Северна Македония

/КРОСС/ След два дни на провалени редовни парламентарни заседания заради липсата на кворум, в Народното събрание тази сутрин се регистрираха достатъчно депутати и заседанието започна.

Първа точка в дневния ред на народните представители е предложението за Северна Македония.

На практика парламентът може да даде мандат на МС да одобри предложената от френското председателство за преговорна рамка и да вдигне ветото на РСМ.

Условията за подкрепа в предложението на ДБ:

Ефективно изпълнение на договора за добросъседство

Гарантиране на правата на българите в РСМ чрез тяхното вписване наравно с другите народи в Конституцията

Нищо в процеса на присъединяване не може да бъде тълкувано като признание на съществуването на македонски език

Европейски гаранциии за изпълнение на условията на България

На вчерашното заседание на комисията по външна политика "Възраждане" и "Има такъв народ" гласуваха "против" проекторешението, а от БСП се въздържаха.

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира късно снощи в Брюксел, че не очаква днес Народното събрание да приеме окончателно решение по френското предложение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Aferist

ПП, ГЕРБ, ДПС И ДБ – ПРЕДАТЕЛСКИ ПРИЕХА ПАДАНЕ НА ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЯ! ПП, ГЕРБ, ДПС И ДА БЪЛГАРИЯ – в единен строй предадоха националните интереси, облизаха задника на Макрон, респективно на САЩ, и дадоха „зелена светина“ на приемането на Македония в ЕС. В цялата ни българска история този народ е зебележителен със своите предатели и гъзолизци. И днес нищо не се е променило. България е колония на САЩ и на всички нива се управявлява от Хаджипенчовци – от президента навсякъде надолу. Долна история. Лайняна история. Предател до предателя, продажник до продажника. ПростотоКиро изпълни онова заради което бе сложен от Радев и Херо Мустафа да управлява – да пусне Македония и да открадне де каквото можа. Аре, рая, до следващото раздаване на идиоти.

24.06.2022 14:02:21

Анонимен

Не съм чул нашите историци да поразсъждават върху темата защо сега така наричащите се македонци и албанците се фокусират върху това, че са наследници на древните римляни и илирите. Ами, защото от разпадането на римската империя до завладяването на тези земи от турците върху тях се е разполагала българската държава и българи. Турците, след установяването си, ислямизират част от населението, а което не се е съгласило е било подложено на геноцид. По-голяма част от албанците, които започват да слизат от балкана и приемат исляма са разселвани върху плодородните земи в равнините на мястото на прогонените християни. Освен това албанците продължават да тероризират българското население лишено от защита. Веднага след поражението на турците в Санстефанския мирен договор бяха очертани реалните граници на Българи, което не се хареса на Великите европейски сили и използвайки слабостта на Русия направи нищожен този договор. Не се признаха и границите на България според Царигадската конференция 1876-1877 г. както е по международните споразумения по това време и които са много добре документирани. Тази история всеки я знае освен в т.н РСМ.

24.06.2022 13:57:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.