• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Министър Николов и посланикът на Израел у нас обсъдиха активизиране на търговските отношения

Министър Николов и посланикът на Израел у нас обсъдиха активизиране на търговските отношения

/КРОСС/ Възможностите за увеличаване на българския износ към Израел обсъдиха по време на среща министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов и извънредният и пълномощен посланик на Израел в България г-н Йосеф Леви Сфари.

Двамата изтъкнаха отличните взаимоотношения между страните и обсъдиха възможностите за активизиране на икономическото сътрудничество като подчертаха, че съществува голям неизползван потенциал за разширяване на търговията.

Министър Николов посочи, че Израел е традиционен икономически партньор на България, но има още какво да се желае за подобряването на двустранните взаимоотношения.

По думите му важна стъпка за активизиране на икономическите връзки в различни сектори би било провеждането на Първа сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество. „Това би представлявало добра основа за обсъждане на конкретни стъпки и перспективи за бъдещите двустранни търговски отношения", каза д-р Николов.

Двамата разговаряха още за насърчаване на израелските инвестиции в областта на иновациите и високите технологии у нас.

Израелските инвеститори и компании, които оперират в България, особено в сектора на високите технологии, намират у нас инженери и експерти на много високо ниво, посочи от своя страна посланик Йосеф Леви Сфари.
Икономическият министър и посланикът на Израел обсъдиха възможностите приоритетно да се работи по засилване на двустранния стокообмен, особено за експорт на стоки от България. На срещата стана ясно още, че вече има заявен интерес от страна на израелски компании за внос на строителни материали, селскостопански стоки, хранителни продукти, облекла, продукти за хигиена и други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.