• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток

Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток

/КРОСС/ Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток, защото страната се явява защитник на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните рискове, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме правилно. Това каза икономистът и председател на Движение „България може" Кузман Илиев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Атаката е била предвидена и очаквана. Проблемът по думите му е, че Израел се опитва да въвлече САЩ в нещо по-голямо. „Мен ме притеснява повече това, че Израел влиза в по0сериозна битка с „Хизбула" в Ливан, където наистина ескалацията може да ескалира много. Там САЩ трябва да помогнат на Израел, което означава обаче, че Иран трябва да помага много повече на „Хизбула". Следователно и Русия, и Китай са въвлечени. За момента смятам, че тази конкретна ситуация не е особено опасна", коментира Илиев.

Той очаква Турция да наложи сериозни икономически санкции върху Израел. Може да затворят и проливите. „Иран може да затвори и Ормузкия проток, през който минават 30% от петрола в света. Ако напрежението в Червено море и Близкия изток стане много сериозно и при положение че си махнахме дерогацията, това е голям проблем за „Лукойл", за горивата, за цените. Икономическият ефект ще е по-висока цена. Това удря и рецесията в Европа, цените ще са по-високи по-дълго", обясни икономистът.

Кузман Илиев заяви, че ще се включи в кампанията за евроизборите като независим кандидат от инициативен комитет, за да представи идеите на движението си. „България може" няма да участва във вота за Народно събрание, тъй като времето за подготовка е прекалено кратко.

Хазната е на червено заради управлението през последните няколко години.

„Това е изключително опасно. Финансите трябва да са здрави. Страна в борд трябва много да внимава как харчи парите си. България има много пари, но ги харчи страшно неефективно", категоричен беше икономистът.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.