• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Открит ли е източникът на замърсяване след обгазяването в Карнобат

Открит ли е източникът на замърсяване след обгазяването в Карнобат

/КРОСС/ След новите сигнали за изтичане на опасен газ в Карнобат, остава мистерия откъде е източникът на замърсяване. Вече четвърти ден институциите търсят причините. Свикан е кризисен щаб, който се занимава със случая.

И трите сигнала са постъпили от кабелния завод. Вчера е имало и хора, които са потърсили медицинска помощ, но сега са добре. Днес заводът е затворен. През вчерашния ден институциите бяха на място, за да направят нужните проверки.

Продължаваме да издирваме откъде идват тези миризми. За момента всичко води до канализационната система, която е много стара. Направихме проби на връзките на канализационните шахти на територията, за да установим откъде може да идват. Няма изтичане в р. Мочурица. Взехме проби от реката и канализационната система - в реката няма изтичане, а от канализационната система днес чакаме резултатите, каза пред БНТ Павел Маринов, директор на РИОСВ-Бургас.

Аз мисля, че днес заводът можеше да работи, защото вчера, доколкото разбрах, газ детекторите показаха нулеви стойности. Що се отнася до обгазяването - компетентните органи минаха, 4 ч. правиха проверки и чакаме да направят заключенията си. Няма абсолютно никаква опасност за гражданите, заяви Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

И прокуратурата започва работа по случая.

Започва проверка от страна на прокуратурата въз основа на постъпилите сигнали и констатираните завишени резултати на газовете от 5 април. Целта е да се установи здравословното състояние на лицата, подали оплакване и дали изобщо има изтичане на газ и техните източници, както и каква е производствената дейност на заводите на този район, обясни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.