• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Делян Добрев:ГЕРБ биха подкрепили кабинет с ДБ, но с условие

Делян Добрев:ГЕРБ биха подкрепили кабинет с ДБ, но с условие

/КРОСС/ Ако президентът Румен Радев даде третият мандат на БСП, той ни изпраща директно на избори. Това е обречен мандат. Има 25% шанс да се реализира, ако попадне при „Български възход" и 50%, ако е при „Демократична Българи". Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Слухове за това къде ще отиде мандатът има в кулоарите на парламента, но те постоянно се променят. Причината за това според него е, че държавният глава все още не е решил на коя партия ще го връчи. „Чуват се в кулоарите слухове, че президентът ще го даде на Корнелия Нинова, за да може преди конгреса да се провали и на конгреса да я сменят. Само че в същото време Корнелия Нинова чувам, че има план, ако го дадат на нея, да го държи до след конгреса, за да може този провал да е след конгреса. Прекалено е сложно, за да си играем такива лични игрички с това кой кого не харесва. Според мен президентът моето лично мнение, без да се бъркам в работата му, че той не бива да дава мандата на БСП, защото шанс за правителство е нулев", каза Добрев.

Той добави, че биха подкрепили кабинет с ДБ, но с условие.

„Всички сякаш се опитваме да намерим добрия тон и да се опитаме да сформираме нещо и ние никога не бихме преглътнали в следващ кабинет да участват Кирил Петков и Асен Василев. Ако това е предложението на „Демократична България", такъв кабинет просто няма да има. Или Рашков или Радостин Василев, или някой от останалите отцепници. Тоест има хора, които няма как да участват в бъдещ кабинет и ако това е намерението на „Демократична България" пък трябва да знаят, че влизаме с условия. Смятаме, че 50% е шансът да успее да сформира кабинет на „Демократична България", обясни той.

Добрев обясни, че подкрепят съдебната реформа, както я вижда Христо Иванов, но не и да се персонализира.

От ГЕРБ се надяват мандата да отиде именно в ДБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ваньо

По-добре, че няма да има кабинет с ДБ.

16.01.2023 12:19:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.