• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Димитър Ганев за протестите: В момента всички опции са на масата

Димитър Ганев за протестите: В момента всички опции са на масата

/КРОСС/ Много трудно може да се направи прогноза дали има протестна активност, ако няма протести, колко време ще устоят протестите. Това до голяма степен ще реши въпроса с това какво се случва в политически план. Към този момент като че ли всички опции изглеждат на масата. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" политологът Димитър Ганев по повод протестите от последните дни. Разбира се, че се обмисля и оставка, и оставане на този кабинет. Тук трябва да влезем вече и в различните хипотези - означава ли една евентуална оставка непременно предсрочни парламентарни избори, защото от подаването на оставката до предсрочните парламентарни избори има все пак конституционни процедури, които трябва да се случат, коментира още Ганев. Трудно осъществим, но възможен опит е да се отиде на създаването на нов кабинет в рамките на този парламент. ГЕРБ ако подаде оставка и отиде на предсрочни избори, може да изпадне в рискова ситуация, в която е възможен служебен кабинет, който да не е така балансиран и по-скоро мек като първия кабинет на Румен Радев, начело с Огнян Герджиков, а може да се търси някакъв тип реваншизъм - все пак господин Радев и господин Борисов са отявлени политически опоненти, коментира още политологът.

В момента протеста наистина е съставен от разнородни групи, но има една група, която придава жизненост и виталност на този протест - това е групата на либералните градски кръгове, което са по-скоро с пост материален дневен ред, които повече говорят за свобода, за ценности и прочие. Бойко Борисов от години има проблем с тази общност и техните политически представители са отявлени негови опозиционери.

В крайна сметка обаче въпроса с оставката и на Бойко Борисов, а и на главния прокурор Иван Гешев, зависи само и единствено от волята на самите тях и никой друг реално не може да ги накара да го направят, смята още Димитър Ганев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Точната прогноза е на посолството на САЩ,протести ще има до 16 юли,до когато е широкомащабното учение на НАТО в Черно море.

14.07.2020 08:50:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.