• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Румен Христов: Имаме няколко варианта за кабинет - експертен, политически

Румен Христов: Имаме няколко варианта за кабинет - експертен, политически

/КРОСС/  В предаването „Още от деня" по БНТ Румен Христов, каза че ако ГЕРБ-СДС не се разбере за кабинет с ПП-ДБ, ще предложи свой кабинет, когато президентът Румен Радев й връчи първия мандат. "Имаме няколко варианта за кабинет - експертен, политически".

Докато не изчерпаме всички възможност за съставяне на правителство между първата и втората формация, няма да пристъпим към разговори с други политически формации. Търсим разбирателство, много жестове бяха направени от наша страна, подчерта той. А ако не се получи, ГЕРБ-СДС ще пробва правителство на малцинството.

Най-вероятно президентът ще ни връчи мандата другата седмица, каза Христов.

Въпрос за 1 милион е дали ще има кабинет. Нещата вървяха сравнително добре, още повече, че се стигна до сформиране на групи по секторни политики. Установихме, че разликите по това, което предлагаме, са незначителни. Само че изваждането на преден план от ПП-ДБ на ярки политически фигури като евентуални министри разбуни духовете. Четиримата депутатите от СДС няма да подкрепим такова правителство, заявихме го днес на срещата. Борисов направи крачка в страни, за да има кабинет - ние го виждаме на паритетна основа, независимо, че сме първа сила, продължи лидерът на СДС.

Учудвам се на търпението и толерантността на г-н Борисов, защото колегите ни от ПП-ДБ казват, че не го харесва и не харесват ГЕРБ, подчерта той.

Имаме много работа, която парламентът да свърши. За последната близо една година не сме работили заради прекъсвания, анализира Христов.

Грешка беше разделянето на СДС. Коалицията ни с ГЕРБ бе инициирана от ЕНП. Целта беше десните да се обединят, нямаше проблем към нас да дойдат и колегите от ДСБ, каза още Христов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.