• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Мая Манолова: Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик

 Мая Манолова: Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик

/КРОСС/ Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик и да свърши това, за което е избран за министър-председател. Призовавам го да внесе актуализация на бюджета, за да може мерките за подкрепа на заетостта да бъдат осигурени до края на тази година. Ако си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане. Това заяви в ефира на „Здравей, България". Това заяви лидерът на „Изправи се Мутри вън!" Мая Манолова.

Тя коментира и решението на „Има такъв народ" да не състави правителство. Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем. България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си, поясни Манолова.

По думите й от „Изправи се Мутри вън!" биха подкрепили правителство на промяната. Ако председателят на БСП внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ", „Демократична България", или „Изправи се Мутри вън!" и ще очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем, каза още Мая Манолова.

Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години, поясни лидерът на „Изправи се Мутри вън!".

За мен е важно партиите и политиците да спрат да се занимават с получаването на папки с мандат и с връщането на папки с мандат, да спрат да се занимават с партийни интриги. Това, от което хората имат нужда, е решаване на проблемите им. От „Изправи се Мутри вън!" сме внесли Закон за личната помощ, който трябва да бъде приет незабавно. Всеки парламентарен час трябва да бъде използван активно, категорична бе Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.