• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Грациите обраха наградите за март

Грациите обраха наградите за март

/КРОСС/ Старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова беше наградена за Треньор на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България. Освен това, родният ансамбъл, в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Милена Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова, бе определен за Отбор на месеца. Спортист на месец март стана Боряна Калейн, а на пресконференцията присъства и личният й треньор Марияна Памукова.

Причина за призовете бе представянето на Световната купа в София. Ансамбълът ни спечели три златни медала, като постигна рекордна оценка в съчетанието с пет топки в многобоя - 44.150. Калейн пък завоюва пет медала в индивидуалното - три златни, един сребърен в многобоя, и един бронз.

„Първото ни състезание ще бъде Световната купа в Баку на 7 май. Това е второто ни явяване на Световна купа. Пътуваме твърдо, вече зависи от обстановката и здравето на момичетата. Надявам се да се представят добре, в много добра форма са, доволна съм от резултатите на тренировките. Надявам се да покажат това, на което са способни - сигурна съм, че техните възможности са по-големи от показаното в София. За ансамбъла ще има леки промени, но главно сме се насочили във финализиране на всички съчетания - работим върху прецизност и успеваемост. Ние сме си направили анализите на нашите конкуренти, можем да бъдем спокойни", коментира Димитрова предстоящите ангажименти на ансамбъла.

„При Боряна следващото състезание отново е в Баку. Тренировките вървят добре, за нея и Катрин Тасева предстои състезанието в Баку. Има съществена промяна в композицията на топка, има леки промени в другите три уреда - в това с топка промените са свързани с някои елементи, за да бъдем коректни. Всички работят и се стараят да постигнат максимална трудност, така че и ние работим в тази насока", сподели личният треньор на Калейн Марияна Памукова.

„Благодаря за това признание за втори пореден месец. Надявам се да е само началото", каза Калейн. - В индивидуалното имаме само един сребърен от олимпийски игри. Моята цел е да спечеля златен медал, това, което зависи от мен, ще го направя, пък каквото стане. Няма как нищо да ни няма, но правим всичко възможно, за да сме максимално добре".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.