• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Правителството е изискало информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

Правителството е изискало информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

/КРОСС/ Служебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите по темата с камиона, който се взриви на Кримския мост. Това съобщи за "По света и у нас" говорителят на кабинета Антон Кутев.

Вчера председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрута на камиона - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския район.

В позиция рано тази сутрин от БСП настояха президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас.

"В тази нарастваща конфронтация да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта", се казва в позицията, приета от Изпълнителното бюро на БСП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира казуса. Според него не става дума за "българска следа" в случая.

"Аз, ако съм на мястото на руските служби, ще ми е интересно не откъде е тръгнал камионът, а къде е натоварен. Имам лош привкус от думата "българска следа", защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се самовзриви", коментира Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Богомил Бонев

Сутринта пуснах текст за това, че българските служби се ослушват и не предприемат разследване за взривения камион на Кримския мост. Заключението на разследващите в Русия не е шега работа. Да се ослушваш и да не предприемеш незабавни мерки е „снишаване“, което в случай на терористичен акт от такъв мащаб не може да мине. Вечерта вече излезе съобщение, че ДАНС се е задвижила. За проверката е необходим един час: проверка за регистрация и камери на пристанището в Бургас, проверка на фирмата, за която се твърди, че е изпратила товара с фолиото. Детайлите за действия на чужди служби или наши съучастници може да се проверяват по-дълго. Намесиха се и политици. Първо Брюксел съобщи, че това не е вярно. Без разследване. После Бойко Борисов каза, че не вярва, било невъзможно. Да му имам експертизата. После и Киро се намеси. Българските служби трябвало бързо да разследват и да опровергаят версията. Как предполагаш какви ще са резултатите, бе. Изобщо, пълна информационна каша, но не е вярно, да си знаете. Руснаците ни били намесили, за да докажат, че НАТО участва във войната. Сериозно?! Че кой взриви „Северен поток“, кой снабдява с оръжие и войници в отпуска Украйна? Бойко сравни руските твърдения с опита за убийство на Папата. Оставал му лош привкус. Само забрави да уточни кой измисли онзи случай. Неговите господари.

10.10.2022 23:48:20

Анонимен

Кое е възмутително? Прочетете внимателно излъченото по медиите официално руско съобщение за взрива на Кримският мост. В него никъде не се обвинява България за замесена или съпричастна във взрива. Посочва се само, че началото на движението на взривилият се камион е България. У нас ние сами се обвиняваме. На кого това е изгодно може да се разсъждава, макар че не трудно да се определи. Прави впечатление, че в България и нейните съюзници няма квалификация за взрива на моста, като че ли е нормално обикновено явление с подтекст за одобрение.

10.10.2022 19:30:14

Анонимен

венев, гечев и сие?! При толкова много натовски генерали начело на държавата и всички български служби нищо чудно по линия на "сътрудничеството" камионът да е бил препариран у нас с оглед осъществяването на терористичния акт срещу новото световно чудо - Кримския мост.

10.10.2022 18:54:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.