• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Проф. Кантарджиев: Храната за 2 мин. в микровълновата и няма коронавирус

Проф. Кантарджиев: Храната за 2 мин. в микровълновата и няма коронавирус

/КРОСС/ При закупуване на храна за вкъщи от заведение, е добре да я затопляме за около 2 минути в микровълнова фурна. Така се гарантира, че, ако има коронавирус по парчето пица, например, то той ще бъде унищожен. Това обясни проф. Тодор Кантарджиев по време на седмичния брифинг на Министерството на здравеопазването.

"Доста колеги станаха коронолози и говорят какво ли не, това е опасно за обществото. Никой не се е задушил от маската, не е кой знае какво да го носиш това нещо, защото когато някой дойде и разговаря с мен от метър и половина с маска, аз разбирам че и ме уважава и пази моето здраве." Това заяви проф. Тодор Кантарджиев на брифинг на Националния оперативен щаб.

Той отново повтори, че трябва да се внимават с медикаментите, които взимаме - да не се използват имуностимулатори в голямо количество, да не се предозира вигамин Д, по-добре с правилно хранене, физическа активност и добри емоции. "Който не издържа, да не гледа по телевизията, защото нещата се преекспонират. Затова с удоволствие слушат, че маските не пазят. Маската ще спаси и от коронавирус", отсече проф. Кантарджиев.

Кантарджиев е категоричен, че трябва да се възприемат бързите антигенни тестове. "Трябва да се хващат първите случаи и да се изолират, смята още той. В автобусите трябва да има маски, често дезинфекциране на ръцете и отворени прозорци, докато издържим", обясни още професорът. "Най-важното е контролът и самоконтролът. В момента случаите са толкова много, че ако широко не се възприемат бързите антигенни тестове, лабораториите са претоварвани. В училищата, тестът се прави от обучен медицински служител, в болниците, това е първият скрининг за коронавирус. 15-20 лева струва, това трябва да го има в Бърза помощ, трябва да се хващат случаите и да се изолират. И не трябва да разчитаме десетимата служители по контрол на РЗИ, а всички, на първо място БАБХ, след като казах, че трябва да контролират магазините, лично директорът на БАБХ ми се обади.", заяви той.

Кантарджиев допълни, че има бързи тестове за грип, които позволяват по-бърза реакция и навременното му лечение. По думите му гриповете не трябва да се подценява, а е необходимо навременното му лечение в зародиш. На същия принцип е и лечението на коронавирусът, уточни той. Вирусните инфекции започват от гърлото и трябва да се хванат там, преди да слязат надолу по белия дроб, с което може да възникнат усложнения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.