• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи

ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи

/КРОСС/ Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг у нас е на финален етап.

Вече се монтират химически тоалетни и осветление. Осигурява се възможност за разполагане и на павилиони за храна. Буферното съоръжение ще е мястото, на което шафьорите ще могат да изчакват преминаването на задължителната 14-дневна карантина след всеки курс в чужбина. Така значително ще се облекчат самите водачи, а и ще стопи колоната от тежкотоварни камиони в района на Свиленград и граничния ни пункт с Турция - "Капитан Андреево".

Новият паркинг на бившето летище в хасковското село Узунджово вече функционира. Тук са и пръвите пристигнали камиони, а доказателство, че опашката на граничен пункт "Капитан Андреево" е снижена до минимум, са и цифрите, а и камионите, които вече се разполагат на паркинга в Узунджово. Вчера опашката беше стопена до 15 км от 40-50 в предния ден. А тази сутрин по последна информация, опашката към 7ч. е едва 4-5 км. Затова е спомогнал и този буферен паркинг.

По неокончателни данни на Гранична полиция обработени камиони от 8ч. на 26 март до 7ч. на 27 март са общо 1709 на "Капитан Андреево". От тях 1152 са на изход, т.е. в посока Турция, а влезлите са 557.

Станислав Дечев - кмет на Хасково: Самият ред ще се осъществява от Пътната агенция, те отговарят и за санитарно-битовите условия. МВР и Гранична полиция ще извършват охраната на паркинга. Вече има разположени около 64 камиона, които ще престоят днес, но радостната новина е, че всъщност опашка почти няма, което значи, че в момента, в който долу бъде освободена самата магистрала, всички тези камиони ще тръгнат в посока Турция.За два дни се адаптира самото летище, теренът е изключително добър.

гл. комисар Светлан Кичиков: Шофьорите даже не комуникират помежду си. Използват това време, за да почиват. Направена е много добра организация за регулиране на движението между колегите от КПП "Капитан Андреево" и тези, които осигуряват паркинга, така че малко преди да бъде източена опашката на "Капитан Андреево", да бъде подадени достатъчен брой от товарните автомобили на паркинга. Това ще бъде ивърешно с конвой от националната полиция, така че да няма излишни спирания по самата магистрала.

д-р Стефка Здравкова, областен управител на Хасково: До момента бяха почистени старите писти, поставено е осветление. Зареждаме в момента санитарните възли, които да подобрят хигиенните условия на шофьорите. Ще освободим възможност за кетъринг малко по-късно през деня.

Тя каза, че хасковските болници са подготвени за кризата Covid-19. Установяват се контактните лица на заболелия пациент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вероятно и първите момичета на късмета са ги посетили .

27.03.2020 22:30:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.