• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Финална подготовка в САЩ преди встъпването в длъжност на новия президент

Финална подготовка в САЩ преди встъпването в длъжност на новия президент

/КРОСС/ Извънредна ситуация във Вашингтон. Там тече финална подготовка за встъпването в длъжност на 46-ия президент. Ситуацията в американската столица може спокойно да бъде сравнена дори с военно положение. Десетки тежки машини на армията са блокирали улиците, предава NOVA.

На територията на целия Вашингтон, окръг Колумбия, има около 25 хиляди членове на Националната гвардия. Това са тежковъоръжени мъже, чиято основна задача е да пазят реда по време на церемонията.

Комплексът на Капитолия в САЩ е затворен и без право на влизане или излизане от него поради външна заплаха за сигурността и хората вътре са принудени да намерят подслон, съобщават свидетели на място за агенция Ройтерс.

Затварянето идва само няколко дни преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън и следва нападението на 6-и срещу Капитолия във Вашингтон от екстремисти и поддръжници на Доналд Тръмп, някои от които призоваваха за смъртта на вицепрезидента Майк Пенс, докато той председателстваше сертифицирането на изборна победа на Байдън в Конгреса на САЩ.

Според очевидците на Ройтерс всички участници в репетицията по полагането на клетва на Байдън на 20-и януари, намиращи се извън Капитолия, са били евакуирани в сградата.

Заради предпазливостта, свързана с външна заплаха на сигурността близо до Капитолия, полицията е поръчала затваряне на комплекса.

Според полицията на Капитолия, временното затваряне на сградата се дължи на пожар, избухнал в близост до комплекса.

"Няма заплаха за обществеността", заяви в Туитър Сикрет Сървиз на САЩ.

Всички участници в репетицията за инаугурацията на Байдън са били евакуирани в сградата, като участниците са били задържани в ротондата на Капитолия и в други закрити зони. Противопожарната служба на града съобщи в Туитър, че пожарникарите са потушили външен пожар близо до комплекса Капитолия.

"Няма ранени. Има само дим, който мнозина видяха", посочиха от пожарната служба.

Съобщение, изпратено до персонала от полицията на Капитолия, ги призовава да "стоят далеч от външните прозорци и врати", както и да "търсят прикритие, ако са навън".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.