• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Карадайъ: Отговорността изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи

Карадайъ: Отговорността изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи

/КРОСС/ Това, което трябва да ангажира отговорността на всички ни, е третият мандат. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Днес депутатите откриха новата сесия на 48-ото Народно събрание. Те подновяват работата си след коледните и новогодишните празници.

"Без значение какви биха били последиците за рейтинги и изборни резултати, отговорността пред обществото и бъдещето на държавата изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи за изпълнение", каза Карадайъ. По думите му хората очакват от партиите да не се провалят в опита си за редовен кабинет.

Лидерът на ДПС определи изминалата 2022 г. като безпрецедентна и посочи войната в Украйна, инфлацията и поредните неуспешни избори. Той смята, че още с избора на председател на Народното събрание политическите сили са били поставени пред изпитаните. Карадайъ подчерта отново, че хората очакват партиите да преодолеят политическата криза.

Той припомни провала на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент. Предстоящият втори мандат не дава по-големи шансове, като се има предвид еднаквия модел на първи две политически сили", коментира още Карадайъ. Лидерът на ДПС каза, че недоверието на обществото към Народното събрание не може да се реши с избори.

Преди следващите избори, които най-вероятно ще са предсрочни, политиците трябва да успеем да покажем нов модел на управление и нов подход за решаване на проблемите на хората, смята Карадайъ. Той посъветва партиите да извлекат поука от политическата криза през последните две години.

Карадайъ изрази мнение, че се е видяло, че държавата не може да се управлява от партии с месии и спасители, защото, по думите му, те са силни в създаването на лош образ на опонента, но нямат капацитет за управление. Той настоя партиите да бъдат откровени с народа и да работят за диалог помежду си.

В началото на декларацията си Мустафа Карадайъ пожела здраве и сполука през новата година, надеждата да не напуска депутатите и с общи усилия да се преодолеят кризите. Той посочи, че се навършват и 33 години от създаването на ДПС от Ахмед Доган. Със създаването на партията д-р Доган превърна в основна философия заетостта, отбеляза Карадайъ. Той поздрави всички членове и симпатизанти на ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.