• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

„Възраждане”: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК

„Възраждане”: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК

/КРОСС/ Председателят на ЦС на ДПС и водач на Движението в Девети кърджалийски многомандатен район Мустафа Карадайъ се държи в Кърджалийско като феодален господар. Той си позволява да нагрубява технически сътрудник на Районната избирателна комисия (РИК) по време на обучение на гласоподаватели в центъра на Крумовград. Нещо повече - в разрез със закона извършва агитация с машина за гласуване в полза на своята партия.

Това заяви пред журналисти в Кърджали водачът на листата на „Възраждане" в 9-ти МИР Георги Георгиев.

Георгиев посочи, че инцидентът с техническия сътрудник не е изолиран. И че демонстрацията насила от страна на Мустафа Карадайъ е ежедневие в Кърджалийско.

В момента е подготвена жалба до РИК от техническия сътрудник, която ще бъде внесена в комисията в понеделник. Очаква се да се сезират РИК, ЦИК и Прокуратурата.

Георги Георгиев разказа в детайли за случилото се:

Вчера технически сътрудник на РИК е извършвала в центъра на Крумовград обучение на местни жители за машинно гласуване. Към нея се приближила група от ДПС, водена от Мустафа Карадайъ. Тя включвала още кандидатите за народни представители Адем Адемов, Аден Шефкед, както и кметове на общини. Карадайъ поискал от техническия сътрудник да покаже на неговата група как се гласува машинно. Той прекъснал техническия сътрудник, като подчертал, че листата с номера на партиите има само една страница, а не две, и че е важно да се гласува с №1. Той самият демонстративно гласувал с №1 и си взел хартиена бележка за гласуване. Възрастен мъж от Крумовград също поискал да му се обясни. Отново Карадайъ прекъснал демонстрацията с твърдението, че списъкът с партии е само от една страница и техническият сътрудник целенасочено се опитва да заблуди избирателите. Той нарекъл жената, оторизирана от РИК да обучава местните жители, некомпетентна и некадърна. Обадил се в РИК и демонстративно повторил твърденията си. Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в тази област, смятайки я за своя провинция.

Ако г-н Карадайъ има въпроси към „Възраждане", чийто член е техническият сътрудник, може да се обърне към мен и да ми ги зададе на четири очи, ако се притеснява. Това подчерта Георги Георгиев, който води листа в 9-ти МИР. Той каза, че е недопустимо да се обижда беззащитна жена. При това изпълняваща съвестно служебните си задължения.

„Възраждане" вече е в Кърджалийска област и няма да позволи своеволията на Карадайъ, категоричен бе Георгиев. Той се обърна чрез медиите и към избирателите в 9-ти МИР.

Георгиев попита това ли са хората, за които биха гласували да ги представляват в Народното събрание. Тези хора налагат на местните жители как да гласуват, както са го правили и преди 1989 г. Вие нямате нито права, нито свободи. На 2 октомври имате възможност да накажете тези хора, подчерта Георги Георгиев.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е луд който яде баницата, а този който му я дава. Карата НЕ знав да говори български, но се натиска да влезе в Българския парламент. Такива турски подлоги в Турция ги считат за второ качество хора.

25.09.2022 02:47:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.