• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Прокуратурата оттегли обвинения към кандидат-министър 3 дни преди изборите

Прокуратурата оттегли обвинения към кандидат-министър 3 дни преди изборите

/КРОСС/ Прокуратурата е оттеглила обвиненията си към кандидата за транспортен министър на ИТН Гроздан Караджов. Това е станало на 8 юли, три дни преди изборите на 11 юли, пише 19min.bg цитирайки парламентарен източник.

От семейството на Караджов получихме потвърждение, пишат от сайта.

Бившият депутат от Реформаторския блок стана обвиняем за длъжностно присвояване по разследване за източването на Telenor на 9 май 2017 г. - 5дни след избора и идването на власт на кабинета Борисов 3.

Държавното обвинение заяви за събрани доказателства, че в периода 2011 г. - 2012 г. Гроздан Караджов като собственик и управител на търговско дружество е сключил три договора с Космо България Мобайл ЕАД с търговско име Глобул на обща стойност над 5,545 млн. лева, но по тях тях не е имало изпъление.

Разследването по случая е започнало по сигнал на Теленор от 27 април 2016 г., за който съобщи първи норвежкият икономически вестник Dagens næringsliv. След като през май 2013 г. Теленор придобива мобилния оператор Глобул - Космо България Мобайл, и е извършен продължителен и щателен одит е установено, че 21 компании са издали фактури за предполагаемо фиктивно извършени доставки на стоки и услуги на обща стойност 48 млн. лева.

В прокурорското обвинение се твърди, че Гроздан Караджов е сключил тези договори, като умишлено е улеснил главния изпълнителен директор на Космо България Мобайл ЕАД да присвои над 5,545 млн. лева. Всичко това обаче не е могло да се докаже в съда на 2 инстанции. И оттам са върнали делото заради негодно обвинение в прокуратурата. "Очевидно и тя също е стигнала до този извод", коментираха казуса пред 19 минути от семейството на Караджов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Все по ясно става че отново командва сарая, Славуча го сложиха само за да изпусне Ганю парата и да заметат кражбите и далаверите на Тулупа и Прасето....

04.08.2021 17:38:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.