• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Каракачанов: В деня на Ботев да положим цвета пред най-близкия паметник

Каракачанов: В деня на Ботев да положим цвета пред най-близкия паметник

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова въпреки пандемията да наведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода.

Това написа във Facebook страницата си заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеята на вицепремиера идва поради забраните за събиране на големи групи от хора, наложени от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна.

"Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България", категоричен е още Каракачанов в своето предизвикателство, което отправя към всички българи.

Ето и пълния текст във Фейсбук страницата му:

След няколко дни е 2 юни. Ден, в който почитаме паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Всяка година сме свикнали да бъдем част от големите чествания в цялата страна, но тази година, поради пандемията и наложените противоепидемични мерки, това няма да е възможно.

За мен, като патриот и историк, като министър на отбраната и председател на ВМРО, която е продължила делото за освобождението на България и след 1878 г., е въпрос на дълг и чест да отправя към всички българи призив да отдадем своята почит на загиналите наши сънародници за свободата на Родината ни.

Ето защо Ви призовавам на 2 юни всеки един от нас да положи цветя и да сведе глава пред най-близкия паметник или паметна плоча, посветени на саможертвата на нашите деди. С този жест ще покрием с цветя повече паметници и ще почетем паметта на всички, дали живота си за нашата свобода.

Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България!
Нека на тази паметна за българите дата – 2 юни, покажем единение. Българският народ е силен, когато е обединен!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.