• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Каракачанов: Не може да се възстанови безразборното откриване на секции извън ЕС

Каракачанов:  Не може да се възстанови безразборното откриване на секции извън ЕС

/КРОСС/ В студиото на „Панорама" по БНТ Красимир Каракачанов, каза че на хората трябва да се осигури възможността да отидат до урните, а датата не е важна. „Само че не разбрах защо датата беше сменена. Познавам българската родна действителност, ясно ми е, че каквото и да кажеш на едни подобни консултации, най-накрая ще стане това, което президентът е решил. Затова не отидохме на тях. Каквото й да кажат партиите - едни искат едно, друг друго, накрая никой не беше казал датата 4-ти, президентът си реши датата 4. Какъв беше смисълът тогава да ходим на консултации, от които виждаме, че нищо не произлиза".

Ако в България последните 30 г., която говори и прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО, категоричен е Каракачанов. „Не знам защо се прави това внушение, че българите в чужбина няма да могат да гласуват? Не може да се възстанови безразборното откриване на секции извън ЕС, както искат от ДПС".

Не можем да правим законодателство само заради пандемията, обясни Каракачанов. „Имаме изборно законодателство, никой не е против българите в чужбина да гласуват, но датата е определена. Кажете ми вие как ще се организира гласуването по пощата? Убеден съм, че и тези които го лансират и те нямат идея - коя поща, как става контролът, как се организира честността на този вот. Това е политическа дъвка, с която някой се опитва да си прави пиар и да се прави на добър".

Последните 30 г. съм известен с няколко неща - никога не съм си сменял партийната принадлежност, сексуалната ориентация и футболният отбор, обясни Каракачанов. „Това, което сега говоря съм го говорил и като студент, и като млад депутат, говоря го и сега. Най-романтичната и най-трагичната част от българската история е Македония. Договорът беше подписан 2017 г. за добросъседство, така че тук става въпрос за принцип. Ако някой се опитва да каже, че Каракачанов е лошият и той стопира Македония, вижте социологията 84% от българите са против това да се прави компромис с българската идентичност и българската национална история".

Реалистичният изход е в спазването на договора, подписан на 1 август 2017 г., категоричен е вицепремиерът. „В Македония смятат, че подписват договор, но могат да не го изпълняват. Този договор трябва да се изпълнява и от двете страни. Ние не възразихме, когато Македония трябваше да влезе в НАТО.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гад Мръсна!

Мръсен дебел гъз, който се напикава. Това е доносника на Шесто Каракачанов. Един крадец, който незабавно трябва да бъде вкаран в затвора.

16.01.2021 16:39:58

Анонимен

Тоя шопар ДС-Ванче караПрас явно ще трябва да го разсекат на 4 части на дълбина за да не запуши канала на Задунайския турски кенеф при предстоящите избори!

16.01.2021 11:21:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.