• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Красимир Каракачанов: Скопските политици се държат все едно ние кандидатстваме и им се молим

Красимир Каракачанов: Скопските политици се държат все едно ние кандидатстваме и им се молим

/КРОСС/ Фактът, че Кирил Петков и приближеният му екип водят собствена политика е неоспорим. Последният Коалиционен съвет беше поредният опит на Кирил Петков по някакъв начин да придума коалиционните си партньори, защото след два дни трябва да ходи в Париж да се среща с Макрон. Иска явно с нещо да се похвали. Това каза почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Карай направо" по Нова телевизия.

По думите му Кирил Петков прави всичко възможно да се хареса навън, „някой да го потупа по рамото и да се снима с него". Каракачанов е на мнение, че досега нито едно българско правителство не си е позволило лукса да се опита да излъже обществото и да заобиколи българския народ и неговите интереси. „Това, което се опитва да направи сегашният министър-председател", добави той.

Почетният председател на ВМРО отчете, че по договора със Северна Македония не е изпълнено нищо за пет години. „Скопие явно не желае да изпълнява този договор. Смята, че след като има подкрепата на няколко международни фактора, България е длъжна да клекне. Вижте реакциите на скопските политици. Те се държат все едно, че ние кандидатстваме и им се молим, а не те. Едва ли не вече въпросът е стигнал дотам, че те ще ни обявят война, защото ние сме някакви изнудвачи. В Скопие се намират крадците на българската история", заяви той.

Той напомни, че България е настоявала и помогнала за приемането на Македония в НАТО именно за да ограничи чуждото влияние от изток и от север на Балканите.

Каракачанов коментира, че опитите на правителството за бързо въвеждане на еврото, без обществено обсъждане и дебат в обществото, ще вкара българската държава в още по-дълбока криза. „Хайде да проучим опита на Германия, Гърция и на други държави и да видим какво се случи с гражданите", посочи той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво "влошава" отношенията с РСМ? Тонът на някои среди в България /като Каракачанов/, които казват истината "право куме в очи", или упоритото придържане към почти вековни фалшификации на Коминтерна и белградските политици, и разпалване на език на омразата към всичко българско?

30.05.2022 10:17:59

Анонимен

Това гнусно ДС Каракачанско ченге от чисто хигиенична точка е добре да не се появява по медиите, изпълни си задачата поставена от Кремъл, да влоши отношенията с Македония и сега друг да му сърба Ватнишката попара.

29.05.2022 22:22:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.