• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Красимир Каракачанов: Глобалният ултралиберализъм цели да разгради демократичното общество

Красимир Каракачанов: Глобалният ултралиберализъм  цели да разгради демократичното общество

/КРОСС/ Глобалният ултралиберализъм на практика цели да разгради онова демократично общество, създадено още в края на ХІХ век. Той се налага силово и през цензура. Това каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Зелените политики на Евросъюза унищожават европейската икономика, посочи той. С предложението за премахване на правото на вето се отнема суверенитетът на държавите и възможността за взимане на решенията в Европейския съюз с мнозинство. „Европейският съюз не може да бъде заложник на една група чиновници, които защитават корпоративни и олигархични интереси. Суверенитетът е изключително важен", подчерта Каракачанов.

По договора с „Локхийд Мартин" американската фирма е трябвало да достави първите F-16 до края на 2023 г., а в момента срокът е удължен до 2025 г. Причината е, че няма изградена инфраструктура. „А защо а нямаме, при положение че средствата по време на нашето правителство бяха отделени, една част от договорите се изпълняваха? Проблемът е в това, че следващите министри забавиха с една година изпълнението. Министрите на отбраната след мен повече от една година не разписаха нито един договор и не дадоха разрешение за строителство на фирми, които вече са спечелили проектите. Или са били страхливци, които не са искали да се подписват, или най-вероятно са притискали фирмите да вземат някое рушветче. Ето затова не е готова инфраструктурата", смята Каракачанов.

Той припомни, че още през 2016 г. е внесъл законопроект за връщане на задължителната военна служба. Конфликтите в света нарастват, заплахите за националната сигурност - също. „Нормално е да има наборна военна служба, младите мъже да получават възможност да бъдат обучени, да служат и да защитават страната си. Нито е скъпо, нито е невъзможно. Това е традиция в България от деня на нейното възстановяване", смята Красимир Каракачанов.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.