• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Каракачанов за палатковите лагери: Подобни неща не могат да се търпят вечно

Каракачанов за палатковите лагери: Подобни неща не могат да се търпят вечно

/КРОСС/ Вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред БНТ във Варна, че се страхува протестите да не бъдат опорочени и окървавени.

Каракачанов е в морската ни столица по повод честванията за 141-на години от създаването на военноморските ни сили.

Министърът заяви, че заради желанието на определени хора да се докопат до властта е възможно да се стигне до ескалация на напрежението и до инциденти по време на протестите в цялата страна. Според вицепремиера част от хората, които организират протестите, имат за цел те да бъдат опорочени и дори окървавени.

"Хората, които първата вечер отидоха с качулките, с маските, бяха подготвили бухалки, бяха подготвили запалителни течности с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията. С ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Така че полицията постъпи мъдро, не ги атакува, но подобни неща не могат да се търпят вечно", заяви Каракачанов.

И допълни: "В края на краищата всички граждани особено онези, които най-болезнено твърдят, че има нужда от демокрация, би следвало да спазват принципа на демокрацията и законността. Не може в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки извън парламента да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да въведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен. Няма нормална държава, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и с кисело мляко. Няма такава държава".

Във Варна ситуацията с протестите е по-различна от тази в столицата. За момента няма инциденти и блокирани кръстовища. Има обаче палатков лагер на протестиращи, разположен на площада до сградата на общината, но за момента протестиращите от лагера не пречат по никакъв начин на свободното движение на автомобилите и на колите от градския транспорт.

Министър Каракачанов беше във Варна по случай 141-вата годишнина от създаването на Военноморските сили. Днес на Морската гара се състоя и основното събитие от празничната програма. С военен ритуал беше посрещнат Каракачанов. Той прие строя и поздрави военните моряци и техните командири по случай годишнината. По-късно бяха вдигнати и флаговете на бойните кораби от състава на Военноморските сили. По традиция първо офицерско звание присвоиха и випускниците от висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров". На 22 курсанти, 16 момчета и 6 момичета бяха връчени и лейтенантски пагони.

По отношение на модернизацията на флота, министър Каракачанов заяви, че предстои да бъде финализиран проектът за построяването на двата патрулни кораба за нуждите на флота. Министерството на отбраната и Военноморските сили работят и съвместно за закупуване на подводници втора употреба, като по този начин ще бъде възстановено подводното плаване в България.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Жена ще се самозапали...

Ако полицията прибегне към нестандартни действия и ни изхвърли оттук, ние ще отвърнем нестандартно. Ако някой трябва да изгори като факла на това място тук, аз съм готова. Готова съм да го направя. Взех това решение вчера, след като разбрах от директора на СДВР, че се подготвя акция палатковият ни лагер да бъде разчистен.Подкрепям каузата на майките на деца с увреждания. Те са два пъти майки – те са родили деца и после са решили да ги задържат въпреки проблемите им. Дияна Кишкилова от Системата ни убива БОКО, ТИКВО МРЪСНА БАНДИТСКА, ЧЕТИ АКО МОЖЕШ НА КАКВО СА ГОТОВИ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ! В АДА ЩЕ ГОРИШ! СПАСИ ПОНЕ ВНУЦИТЕ СИ ОТ НЕГО! ФАШИСТ!!!

09.08.2020 22:59:12

До долния анонимник

Твоята, педераст герберски смотан! Марш в кочината, говедо!

09.08.2020 22:39:58

Анонимен

Някой иска кръв,а най-тъжното е,че ще бъде кръвта на младите.

09.08.2020 17:33:58

Татяна Кристи, журналист

В деня на военноморските сили, тази излагация с титлата „министър на отбраната“, застана до военните ни в униформи 09.08.2020 В деня на военноморските сили, тази излагация с титлата „министър на отбраната“, застана до военните ни в униформи. Сигурно са умирали от срам, че трябва да са в стойка мирно пред тази карикатура, която и в този ден не пропусна да нападне протестиращиte и да изкваkа, че „соросоидни НПО-та искат да вземат властта и да въведат гей браковете….“ (празникът на военните не спря ДС агента на Шесто Иван да сипе лъжи и реч на омразата). Оставка!

09.08.2020 16:35:45

Анонимен

Само няколко уточнения. Не знам кой иска да се докопа до властта, но знам кой не иска да я пусне и срещу кого са протестите. И е прав, че подобно нещо не се търпи, ако има предвид правителството на Борисов, в което влиза и той самият. А ако Боко ни пази от гей-слободия, то жална ни майка- ще направи каквото му кажат от ЕС, веднага след като изпълни нарежданията на САЩ. Ако му наредят и той самият ще се омъжи.

09.08.2020 15:18:22

Всички към София!

ТРЪГВАЙТЕ ЗА Столицата! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята 09.08.2020 ТРЪГВАЙТЕ! БОЕЦ призоваваме бойците и непримиримите от цялата страна да тръгнат веднага към блокадите в София! Десетки бусове с полиция и жандармерия от Монтана, Враца, Плевен, Търново, Добрич и други области са командировани и се движат към столицата. Мафията мобилизира силите си, за да смаже протестите и блокадите. Така Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и бандата им се надяават за спасят своят престъпен режим на мафиотска диктатура! СТЯГАЙТЕ СЕ И ТРЪГВАЙТЕ! За да устоим трябва да сме достатъчно. Утре е работен ден и наглите се надават на блокадите да има малко хора и да извършат пореден погром върху палатковите лагери на протестиращите! Тръгвайте с влакове, коли и автобуси. НЕ носете оръжия, или остри предмети, за да не давате повод на полицията да ви задържи. Възможни са проверки и обиски на багажа преди да стигнете до Орлов мост! Без алкохол и провокации на Моста! Това не е купон, като стигнем до оставките, тогава ще празнуваме! Сега трябва да останем фокусирани върху целта и да удържим блокадата, само така ще победим мафията, с вяра, последователност, твърдост и решителност! На място се свържете с хората от БОЕЦ, ДБ, Зелен Младост и Граждански Мегдан. Носете си вода, чадъри, храна и дъждобрани. Носете си задължително личните карти и лекарства, ако ползвате такива. При акция на полицията изградете жив щит- верига и се хванете един за друг, като не отсттъпвайте и не се разделяйте. Жените да снимат постоянно случващото се и да блокират бусовете и колите на полицията, ако някой бъде отведен за арест. Не удряйте униформени, но реагирайте и защитете всеки, който стане обект на атака, или агресия от страна на полицаи. Хващайте хората и не ги пускайте, като се дръжте и един за друг. ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА УСТОИМ! Обяснете на децата и семйствата си защо трябва да сте там и елате! Те ще ви разберат и подкрепят. Ще знаят, че вашите усилия са за тяхно добро. Ще знаят и видят, че имат родители, брята и сестри, които не ги е страх. Ще знаят, че за свободата се борите, а тази битка е най-чистата от всичките! ТРЪГВАЙТЕ ЗА СТОЛИЦАТА! НА БЛОКАДИТЕ ЩЕ ПОБЕДИМ МАФИЯТА И ЩЕ ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ! Елате от цялата страна и заедно със столичани да спечлим тази обща битка на всички български граждани срещу злото, което ни ограбва и убива! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята. БОЕЦ сме там! Споделяйте и подкрепете! #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

09.08.2020 14:54:36

Кур и за Каракачанската курва

Бахура е срам за българската армия. Напикава се като стреля...

09.08.2020 14:43:28

Кур за Боко и МВР

Ще атакуват друг път. Ама протестиращите имат вече огромни газови бутилки в палатките...да си правят омлети.

09.08.2020 14:42:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.