• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

При липса на сертификат 3 дни карантина след екскурзия в чужбина

При липса на сертификат 3 дни карантина след екскурзия в чужбина

/КРОСС/ „Удължава се срокът, в който човек поставен под карантина, може да се освободи. Хората без зелен сертификат няма да могат да се освободят от карантина с тест до 3-тия ден след влизането в страната. 3 -дневният срок е допълнителна гаранция, че инфекцията ще бъде хваната. От началото на следващия месец МЗ дава приоритет на притежаващите зелен сертификат при влизането в България. „Хората, които го притежават, ще могат да влизат в страна. Хората, които не са потенциален епидемичен взрив, също да могат да влизат", каза зам.-здравният министър д-р Александър Златанов. Условията за ползването на зеления сертификата у нас също остават да важат.

По отношение на новия щам на коронавируса съветникът на министъра проф. Мира Кожухарова посочи, че все още няма информация да е дошъл у нас. Все пак, по думите на д-р Кацаров България вече е стъпка напред, тъй като още преди това е забранила влизането на лица от Южна Африка. Предвид новия щам обаче ще засили контролът за българските граждани. „На тях не можем да им забраним да влязат в страната. За тях няма да важи условието, че на третия ден могат да се освободят от карантина. След края на 10-дневната карантина те ще си правят тест, който ще се и секвенира, за да се види дали лицето е носител на новия щам", заяви д-р Кацаров.

Промените в заповедите от първи декември ще бъдат насочени и към учениците, за да стане по-пълноценен учебният им процес. „Променят се няколко възможности за извънкласно и дуално обучение. Практическото обучение е извън сградата. Това е коригирано и може да се извършва от учениците. Те ще имат и възможност извънкласни занимания, явяване на изпити, консултации за деца", разясни Кацаров. Той посочи, че ако учениците са си направили тестовете сутринта, няма нужда да си правят тестове за следобедните занимания. Срещу Гърция също ще има по-строги мерки, защото влиза в червена зона.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.