• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

БСП поискаха оставката на Цвета Караянчева заради случилото се с майките от "Системата ни убива"

БСП поискаха оставката на Цвета Караянчева заради случилото се с майките от "Системата ни убива"

/КРОСС/ Заради случилото се вчера с майките от "Системата ни убива" от "БСП за България" поискаха оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева.

"Искаме оставката на Цвета Караянчева сега и веднага", заяви Антон Кутев от "БСП за България".

Отново с крехък кворум от 123-ма депутати Народното събрание събра кворум днес.

"Вече трети месец има протести по улиците на София. Защо протестират гражданите - защото смятат, че корупцията раздира държавата. Убедени са, че живеят в тежки и несправедливи неравенства, не могат за живеят със здравната система, която имат. Аз оправдавам техните протести. Опитват се да въздействат с методите, които имат. Улицата ни казва в момента, че тази власт е нелепа, компрометирана и некомпетентна. Гражданите искат избори. Част от тях влязоха във фоайето, което е достъпно. Това, че хора не могат да влизат говори зле. В Народното събрание няма народ, а само депутати. Ако граждани и медии не могат да стигнат до деловодството значи, че НС има проблем", каза Кутев.

"Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната в НС да се окаже политически фактор. Това дете само педи 2 годони стоеше вътре в залата. Резултатът от това беше няколко приети закона. Днес те нямат достъп. Първо нямат физически достъп - защото количката не може да стигне. Дори тук до пулта не може да стигне депутат с увреждане. По тежко е, че преди две години можеха да са в залата, а сега не могат да стигнат до тоалетната на НС", продължи той.

"Това вчера беше опит за физическо издевателство. Сигурно знаете колко бедни и нещастни са хората. Надявам се, че това е последният път, в които тоалетната в НС е политически фактор", категоричен бе Кутев.

Цвета Караянчева - председател на НС: "Вчерашната ситуация беше категорична провокация. Днес колегите от БСП си правят пи ар. Едно младо момче беше използвано. То можеше да си е вкъщи. Предвид ситуацията на COVID, това дете беше под пряка опасност от зараза. Защото и хората около него не бяха с маски. Госпожа Манолова се опитва да се възползва от системата ни убива, за да внесе нов пулс в образа си.

"Категорично заявявам, че аз не съм човека, който се занимава с пропусквателния режим. Викат оставка. Четете заповедите на здравния министър. На бащата на министъра на здравеопазването въвеждам ограничения. Достъпът до външни лица се извършва по заявка за достъп до съответната комисия. Вчера получихме писмо от майките. Те предлагат в него среща в сградата на НС от 16 до 18 септември. Винаги съм влизала в диалог, но няма да разговарям с Мая Манолова и хората й. Има нормален достъп до деловодството. Това, което каза Кутев, са внушения. Наше задължение да защитим администрацията, депутатите и журналистите. Преди две години, когато можеше да се влиза в НС - сам казахте, че доста средства са дадени. Но тогава нямаше опасност да се заразят с COVID-19. Ако искахте да решите проблемите - нямаше да го правите от тази трибуна, нямаше да вкарвате темата за тоалeтната. В това НС има правда. Относно кадрите, които се показват, че хората вътре са били бити - няма такова нещо. НСО има видеа. Ако искате да оглавявате протестите, те са вън. Аз лично оставка няма да дам. Може ли някой да отрече, че месеци палатките на майките са вън и никой не ги е пипнал. Една неуспяла кметица се опитва да си вдигне рейтингите и една парламентарна група иска да се залепи за протестите", каза Караянчева.

"Допуснахте патос на Караянчева от тази трибуна. Госпожо Караянчева, вие добре знаете, че заявихме още на 3 септември - ако разбирате какво правите с вашето бездействие и действия ще си подадете оставката. Вие не сте реагирала за съвместимост и несъвместимост за председател на ЦИК - ние предприемем консултации за оставката на председателя на НС", каза Мустафа Карадайъ - председател на ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

#ТЪПАКОФАПОЦИНКОВАНА(ТПК)ОСТАВКА!!!

18.09.2020 19:27:17

Анонимен

„На зло куче, зъл прът” е казал народа. Председателката на парламента се доказа като проста политичка. Тя представя ли си като излезе от парламента как ще гледа хората. Навсякъде ще я освиркват.

17.09.2020 22:35:11

Един по един - до един...

ОСТАВКА НА ТЪПАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПУТКА цвета караянчева!!! Оставка на Боко Тиквата! Оставка на Гешев! ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ТРИМАТА БАНДИТИ!НЕЗАБАВНО!!!

17.09.2020 18:48:53

Анонимен

Червената мутра Боко Тиквата няма дълго да удържи, въпреки раздаваните от новия заем рушвети за купуване на "поддръжници".

17.09.2020 17:16:35

Анонимен

Зле спретнат червен номер.Никой от ГЕРБ няма да подава оставка.Сценаристите се изпотиха много,дарителите по сметката на триото безделници са им наточили 93 хиляди лева по сметката. Всички скачат в хор,безрезултатно.

17.09.2020 15:46:23

Адвокат Елена Гунчева

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПОРЪЧКИ СА ОСНОВНАТА ДЕЙНОСТ НА СЛУЖБИТЕ 17.09.2020............ НСО вчера заявиха, че не изпълняват политически поръчки. Заприлича ми на жрица на спазарената нежност, която обяснява на полицая, че просто обича клиента си и няма никаква сделка. Как става така, че никоя слжба не изпълнява политическа поръчка, а на практика всички защитават престъпниците. През 90-те години се разформироваха работещите служби, като много служители напуснаха, а политиците превзеха управлението им. Всяка партия при вземане на властта си слагаше свои хора, а информацията изтичаше като от сито. Докато сега службите са напълно подчинени на управляващите политици. Сигурността на България е минала на заден план, а на първи е сигрността на управляващата в страната ни хунта. Да припомняме ли незаконите подслушвания, цецомобилът, скандалите със СРС, записите, „оня списък“? ДАНС не са разбрали, че ВМРО от години продават българско гражданство на африканци и азиатци, но затова пък са много добре осведомени, кой пише срещу властта в социалните мрежи. Те не знаят какво се случва в Росенец, но пък знаят кой е напсувал Борисов във фейсбук. НРС-то пък /сега ДАР/ въпреки сигнал отвън не реагира и проспа атентата в Бургас. А НСО да не се правят на ощипана мома на хорото. От години нарушават закона, като допскат един психичноболен да кара специализирания транспорт – джипката. Като рискуват не само здравето и живота на поверения им тулуп, но и на всеки невинен гражданин, който би се изпречил на пътя на банкянското г…до. Да не говорим за десетките ПТП предизвикани по тяхна вина. А вчера стигнаха дотам да малтретират майки на болни деца и да ги изхвърлят от парламента. Истинските офицери и разузнавачи се срамуват от всички вас в днешните т.нар.спецслужби, от вашето подчинение, корупция и връзки с престъпността, от нарушаването на клетвата ви към България. Затова – хайде не ни правете на камилчета! Знаем кои сте и на кого служите. Всичките вкупом непотребни станахте...

17.09.2020 14:47:39

Анонимен

Парламента е избран от народа и гражданите имат право да искат от него да изпълняват неговата воля. Имат право да влизат в приемната на парламента и да внасят всякакви искания и документи. Иначе при сегашното управление са разбрали, че България не е тяхната страна.

17.09.2020 13:23:27

Анонимен

Оставка на ПКП веднага!

17.09.2020 12:07:34

Анонимен

Ти ,лично ,Караянчева ,нямаш място на този пост !Освен това ,като председател на НС се ползваш с редица привилегии ,но трябва да служиш на гражданите и да работиш в техен интерес .Поведението ти е недопустимо нагло и единствения изход е оставка .

17.09.2020 11:56:21

Анонимен

Кутев е отворил на хора,които нямат работа в Парламента.Това е работно място.Не е част от площада.Не можеш да влезеш в Бундестага,нито в Белия дом,кое тука не е ясно.Някои искат да обитават страна,в която всичко е възможно.Не,България не е тяхната страна.

17.09.2020 11:52:41

Анонимен

НСО да не се оправдават, след като не са имали капацитета да разберат, че са употребени с политическа цел от председателката на парламента. В приемната не са били група граждани, а майки с дете с увреждания, искащи да се срещнат с техните избраници депутати, но те не искат защото нямат лице и смелост да разговарят с тях. Ако депутатите ги е страх да не се заразят, вместо да изнасят гражданите като трупове да са им осигурили дезенфиканти и маски, а може и тестове за заразяване, мерене на температурата и т.н.

17.09.2020 11:40:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.