• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Каримански, ИТН: Час по-скоро трябва да бъдат категоризирани уязвимите групи, за да бъдат подпомогнати

Каримански, ИТН: Час по-скоро трябва да бъдат категоризирани уязвимите групи, за да бъдат подпомогнати

/КРОСС/ Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи. Следващото нещо, което е много важно да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй". Това коментира Любомир Каримански от ИТН, в ефира на предаването „Твоят ден" по Нова нюз.

Според данни, с които експертът разполага, нетните чуждестранни инвестиции от началото на годината до края на първото полугодие на тази година, са отрицателно число. „Това са данните на БНБ и Министерство на финансите. Конкретна мярка е подпомагане на бизнеса. Важни са и отделните европрограми, които могат да бъдат ориентирани капиталово. Също и при реинвестиране на печалбата тя да не бъде облагана".

По отношение на газа и електроенергията, Каримански смята, че няма фактор, който да не може да бъде заобиколен. „Важно е да има правилна политика по отношение на това, което пазарът предлага като цени, и стратегически ориентиран подход. За бизнеса няма нищо по-важно от това да бъде предвидима ситуацията със суровините, които той може да получава. Забавянето на веригата на доставки на отделните суровини влияе пряко върху производствената част, която пък сама по себе си влияе и на инфлационните процеси", каза Каримански.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.