• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Как 200 хиляди лв. изчезнаха от онкоболницата в Благоевград

Как 200 хиляди лв. изчезнаха от онкоболницата в Благоевград

/КРОСС/ Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две години от болницата „Свети Мина” в Благоевград. На практика, пари за лекарства са били отклонявани. Това обясни кметът на града Илко Стоянов в студиото на „Здравей, България”. Осчетоводяването е в посока, че са платени лекарства. Всъщност, движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттам се изтеглят на каса от счетоводител, обясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен. Това беше установено, след като го сменихме. Сумите се нареждат с електронни подписи от управителя или счетоводителя, каза още кметът на Благоевград. И уточни, че в основанието на превода пише „заплащане на лекарства”.

Кметът посочи, че ще сезира компетентните органи, за да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият управител на болницата Георги Георгиев, с чийто електронен подпис е направен преводът, обясни, че вчера е научил от медиите за ситуацията. Разбирам, че се извършва проверка - нека видим какво се е случило, призова той.

По принцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на управителя. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е неизвестно. Докато бях управител, нямам спрени доставки на лекарства или забавени плащания, заяви Георгиев.

Бившият управител каза, че няма информация парите да са теглени на каса. С електронния подпис се вършат много неща, той е на мое име. Физически може да го ползва главният счетоводител и главната сестра. Не знам за такива преводи, добави още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.