• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Шави спечели Купата на емира на Катар пред погледа на Стоичков, мечтае за Барселона

Шави спечели Купата на емира на Катар пред погледа на Стоичков, мечтае за Барселона

Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на Емира на Катар, в който тимът, воден от друга легенда на Барселона Шави Ернандес Ал Сад победи Ал Раян с 5:4 след дузпи. Редовното време завърши 1:1, но двата тима оставиха шоуто за зрителите за последната секунда. Всичко това се случи пред погледа и на легендата на каталунците от Дрийм тийма на Кройф - Стоичков, който бе специален пратеник на телевизия TUDN. Преди двубоя той се срещна с Дани Алвеш, Антонио Валенсия, Андреа Пирло и Мондрагон, отразявайки това и в личния си профил в социалните мрежи със снимка.

Купата на Емира на Катар е футболен турнир, който се играе всеки сезон от 18 отбора от първа и втора дивизия. Най-успешен е Ал Сад, който печели турнира 18 пъти. Турнирът се играе за първи път през 1972 г. и е спечелена от Ал Ахли. В Катар бе открит и най-новият стадион за световните финали догодина.

В същото време преди финала наставникът на Ал Сад Шави, който е спряган за бъдещ наставник на Барселона, направи любопитен коментар пред "20 minutоs" относно възможността един ден да се завърне в Каталуния като треньор на тима. "Моята мечта е да тренирам Барселона. Никога не съм го крил. Това е моята цел. Не знам дали това ще стане или не, не знам дали ще имат нужда от мен. В момента съм щастлив в Ал Сад и много се гордея с това. Ако пристигне оферта, то тя ще бъде оценена. За момента съм щастлив в Ал Сад", заяви той.

"По време на периода ми в Барселона и националния отбор, винаги съм се опитвал да помагам на другите играчи и да ги подобрявам. Това е нещо, на което сега много се наслаждавам в новата ми кариера като треньор. Правех го като капитан, а сега вече - и като наставник. Радва ме развитието на местните играчи и това да знам, че имам някакъв малък принос за това".

"Вярвам, че връзката ми с Катар и с кралското семейство ще остане завинаги, защото те се отнасят с мен много добре. Показаха ми много обич и уважение. Чувствам се много ценен и това не се забравя. Аз съм благодарен човек и смятам, че Катар е помогнал на мен и на семейството ми по много начини. Това е връзка, която ще продължи завинаги. Децата ми се родиха тук, в Катар, съпругата ми е очарована от страната и всички сме много щастливи. Вече съм го казвал много пъти: предстоящият Мондиал ще бъде исторически. Хората ще се изненадат. Първо заради страната и самия Катар, а след това и заради инфраструктурата", прогнозира световният шампион с Испания. Той обаче не коментира предстоящото „Ел Класико". Вместо него това направи Алвеш.

Най-титулуваният футболист в света заяви какво очаква от предстоящото "Ел Класико" утре от 17:15 ч: "Надявам се играчите да поднесат на феновете една голяма победа. Не трябва да губим никога надежда. Барселона е марка и този клуб винаги ще бъде велик. Трябва да се преодолеят трудностите с увереност. Винаги очакванията преди "Ел Класико" са големи. Цяла седмица преди мача живееш с тази мисъл. Преживял съм много добри моменти. Победите с 5:0 и 6:2 бяха вълшебни не само заради резултатите, а и заради маниера ни на игра. Бяхме отбор, който правеше всичко просто и идеално и хората се наслаждаваха". Каталунците са на седмо място с 15 точки, а Кралете са втори с две повече.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.