• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Състезание на BSIDES излъчи първия отбор по киберсигурност на България

Състезание на BSIDES излъчи първия отбор по киберсигурност на България

/КРОСС/ 50 състезатели от цялата страна участваха в състезанието по киберсигурност, проведено в рамките на Втората международна BSIDES конференция на тема „Киберсигурност“. Домакин и съорганизатор на конференцията беше УНСС.

Състезанието е част от националната  инициатива „Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB)“, подкрепена от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност и Министерство на електронното управление. Целта на инициативата е да организира ежегодно квалификационни състезания в страната, за да избере най-добрите десетима младежи, които да представляват България на Европейското първенство по киберсигурност.

Победителите и претенденти да представляват България на европейското състезание в Норвегия са: Виктор Славов  - 24 г.,  Симеон Бунчев - 24 г.,  Красимир Велков - 19 г.

„Състезанието се реализира в онлайн платформа, в която съдържа различни специално създадени препятствия. Задачата пред участниците е да ги „хакнат“ за 48 часа“, обясни Спас Иванов,  управляващ директор в Baseline Cyber Security, единият от организаторите на състезанието.

Международната конференция на тема „Киберсигурност“ бе открита от зам.-министърът на електронното управление Атанас Мазнев. „Изискванията и нуждите в областта на киберсигурността се повишават непрекъснато и Министерството на електронното управление работи не само в областта на киберсигурността, но и в дигитализацията на държавата, като се започне от създаването на закони, политики и държавни стратегии и се стигне до самата оперативна защита на държавната администрация“, каза зам.-министърът на електронното управление.

Зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов поздрави участниците в конференцията от името на ректора проф.  д-р Димитър Димитров и акцентира на факта, че УНСС през последните години развива активно обучението по киберсигурност.  Той подчерта, че в университета са предприети редица действия по отношение на киберсигурността и дигитализацията: „Най-отговорно мога да заявя, че УНСС е лидер в дигитализацията сред висшите училища“, каза доц. д-р Росен Кирилов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.