• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Русия унищожи най-голямата ТЕЦ в района на Киев

Русия унищожи най-голямата ТЕЦ в района на Киев

/КРОСС/ Руските войски, в отговор на опитите на Киев да нанесе щети на руската нефтена и газова промишленост и енергийни съоръжения, снощи удариха съоръжения на украинския горивно-енергиен комплекс. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

В резултат на ударите беше нарушена работата на предприятията на украинската военна промишленост, нарушено беше прехвърлянето на резерви в районите на бойните действия и беше затруднено снабдяването с гориво на украинските въоръжени сили.

Най - много пострада Триполската ТЕЦ, която снабдяваше с електроенергия няколко области, включително Киев, предадоха украинските медии.

Украинската „Центренерго" обяви, че мащабът на разрухата е огромен. По предварителни данни няма загинали служители на предприятието, но разрушенията са огромни и е избухнал огромен пожар след руските удари.

Централата се намира на близо 45 километра от столицата Киев. След изваждането от експлоатация на Чернобилската АЕЦ именно Триполската ТЕЦ се превърна в най-голямото предприятие за производство на енергия в района.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Укропитеците само преди няколко дни за пореден път атакуваха атомна електроцентрала. Не са преставали. биха я взривили, ако можеха. Лапачите на щатски пишоци имат ли да кажат нещо по въпроса? Всеки за всичко си плаща. Карма му викат някои. Естествено ще им набиват канчетата. Да се благодарят че не ги убиват, а само им рушат инфраструктурата. Ако на мястото на руснаците бяха щатските герои, досега да са сринали цяла Усрайна без да се замислят за жертвите.

11.04.2024 20:24:10

Анонимен

Трябва да не си в всичкия си, за да казваш слава на един варварски акт, въобще родните копейки са същите изроди, като господарите им от Кремъл...

11.04.2024 18:11:16

Анонимен

Слава на Русия. Вижда се края на войната.

11.04.2024 15:07:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.