• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Урсула Фон дер Лайен обсъжда в Киев разширяването на ЕС

Урсула Фон дер Лайен обсъжда в Киев разширяването на ЕС
Украйна подаде молба за членство в ЕС само дни след нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 г.

/КРОСС/Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев, за да обсъди разширяването на ЕС с украинския президент Володимир Зеленски.

„Тук съм, за да обсъдим пътя на присъединяването на Украйна към ЕС", написа тя в мрежата Х, публикувайки своя снимка със Зеленски, предаде АФП. Тя добави, че ще обсъдят и „финансовата подкрепа" на ЕС за възстановяването на Украйна. о модерна, просперираща демокрация. Разговорите също ще включват как да накарат Русия да плаща за своята агресивна война, добави тя.

Киев подаде молба за членство в ЕС само дни след нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 г. и получи статут на кандидат няколко месеца по-късно в силен сигнал за подкрепа от Брюксел. Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза пред репортери в четвъртък, че Киев е на път да изпълни задълженията си за започване на преговори за членство в ЕС. Фон дер Лайен призна през септември, че Киев е постигнал "голям напредък" в кандидатурата си за членство в ЕС. Съботното посещение е шестото посещение на фон дер Лайен в Украйна от началото на войната.о модерна, просперираща демокрация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Къде е тръгнала да обяснява на други какво е демокрация. Още малко и емигрантите ще почнат да й преподават в нейната страна уроци по демокрация.

04.11.2023 16:26:00

Анонимен

Тая кака що не се гръмне? Хайде да я видя как ще накара Русия да направи каквото и да било. Една голяма уста и нищо повече. Отдавна трябваше да са я изгонили. С нея ЕС затъна толкова дълбоко, че ще ни трябват десетилетия за да се възстановим, и то ако не се случат такива като нея и следващите. Украйна била демокрация, а ? Голям майтап. Власт взета с преврат, кръв и насилие. Икономика в ръцете на няколко олигарха и администрация крадлива като за световно. За сметка на това процъфтява неонацизъм, корупция на всички нива, намеса в делата на църквата, разкол и арест на свещеници. Ако това е демокрация в очите на тази стара овца, значи е време да я бракуват. Идиоти, олицетворяващи за родните идиоти цивилизационният ни избор. Даже не е смешно.

04.11.2023 15:46:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.