• 24 Юли 2021 |
  •  USD / BGN 1.6621
  •  GBP / BGN 2.2864
  •  CHF / BGN 1.8046
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Учени развенчаха добавките с омега-3 мастни киселини

Учени развенчаха добавките с омега-3 мастни киселини

/КРОСС/ Хранителните добавки с омега-3 мастни киселини, каквито се съдържат в рибата и се препоръчват за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, всъщност не предпазват диабетиците от такива проблеми, съобщи АФП. Учени от Оксфордския университет обхванаха в изследването си 15 000 диабетици без сърдечносъдови заболявания.

Те ги проследиха средно седем години, като на половината даваха капсули с омега-3 мастни киселини, а на останалите - със зехтин.

Случаите с тежки сърдечносъдови инциденти, рак или смърт са приблизително еднакви в двете групи.Друго изследване от януари 2018 г., обхванало 78 000 души, стигна до извода, че омега-3 мастните киселини не предотвратяват сърдечносъдовите заболявания при хората от рискови групи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.