• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тодор Радев за COVID-19 в Китай: Най-строги са мерките в град Чънду

Тодор Радев за COVID-19 в Китай: Най-строги са мерките в град Чънду

/КРОСС/ В момента заразени с COVID-19 има в цялата страна. През последните два-три дни носители на заразата бяха установени в университетски кампус в Пекин. Това доведе до затварянето му и в момента 150 души - преподаватели и студенти, са прехвърлени в централизирано място за карантина, това предаде за БНТ "Денят започва" журналистът Тодор Радев от Китайската медийна група.

В момента най-строги са мерките в град Чънду - един от големите индустриални центрове. Още преди десетина дни с началото на поредната вълна на COVID-19 там практически е въведен локдаун. Хората имат право да напускат домовете си само за да направят тест или да си напазаруват хранителни и други ежедневни продукти, обясни той.

Икономическите мерки заради прилагането на ограничения за нулева заразяемост не могат да бъдат оценени в пълнота, но те са негативни. Безспорно най-засегнат от мерките в Китай е дребният бизнес, който е важна част от икономиката, подчерта Радев. Освен това ограниченията за пътуване се отразяват лошо на туризма, който за поредна година не успява да се възстанови. Той допълни, че мерките в Китай не се обвързват с времеви рамки. Разработката на ваксини продължава, но няма обявена кампания за последваща ваксинация. Хората приемат като необходимост наложените мерки

Тодор Радев акцентира, че Китай продължава да бъде основен индустриален център. По думите му зависимостта от Китай на западните държави е политическа мярка, която ще бъде прокарвана през следващите години, особено предвид геополитическите разделения в света. Едва ли обаче в скоро време Китай ще може да бъде заменен. Дори и в сегашната ситуация Китай продължава да поддържа много добри търговски отношения с целия свят, включително и със САЩ, с които имат "сериозни търкания около Тайван, отбеляза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.