• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Политиката на Китай в Европа и посещението на Си Дзинпин в Сърбия

Политиката на Китай в Европа и посещението на Си Дзинпин в Сърбия
Анализ на експертите Иван Анчев и Милен Керемедчиев

/КРОСС/ Визитата на Си Дзинпин в Сърбия, политиката на Китай в Европа и войната в Украйна коментираха дипломатът Милен Керемедчиев и Иван Анчев от Центъра за глобални и хибридни заплахи в „Твоят ден" по NOVA NEWS.

Керемедчиев каза, че в големите градове в Сърбия има камери, които правят лицево разпознаване на своите граждани, но и на чужденците и това се случва с помощта на Китай. Анчев допълни, че сръбската полиция не уточнява къде са разположени тези камери.

Анчев смята, че Китай няма интерес от открити конфликти, за страната е важна икономическата експанзия. Той подчерта, че Китай няма полза от победа на Русия в Украйна, тъй като това би променило геологическата игра.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много показателно за чуждата зависимост на българските политици е за това, че се пазят като дявол от тамян да споменат, че посещението на високата китайска делегация в Сърбия бе и заради годишнината от американския удар по китайското посолство в Белград, където загинаха китайски журналисти. Значи, че американците са в правото да атакуват дипломатически мисии и убиват журналисти, а другите не.

09.05.2024 08:09:06

Анонимен

Очевидно и двамата или са идиоти или са платени от щатите. Китай наистина няма интерес от открити конфликти, но Китай възприема щатите като противник, на който не може да доверява и от кото очаква само гадости. Единственото хубаво за китай в щатите е пазарът. Китай има интерес от победата на Русия, именно защото това ще промени света и съответно ще доближи Китай до първото място в света. Умникът, който се занмава с проблемите на хибридните атака, може би следва да обърне внимани ена поведението на щатските и британските политици, дипломати и журналисти.

08.05.2024 16:47:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.