• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Борисов откри обхода на Поморие и пречиствателната станция в Китен

Борисов откри обхода на Поморие и пречиствателната станция в Китен

/КРОСС/ "Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. "Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат", категоричен беше министър-председателят. Той посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма „Околна среда" на обща стойност 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на гр. Приморско и гр. Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не разбирам каква е ролята на Бибитко в цялата работа. С нашите пари някой е построил нещо, което е нормално ( дай Боже без да е откраднал част от парите), а плондерът се държи сякаш трябва ръка да му целуват. Слушах го как се цепеше: ... аз строя заводи... Сигурно е прав . Той е прост и други прости си го харесват. Въпросът е какво да правят тези които не са чак толкова прости, че да го изгонят по демократичен път.

06.07.2020 09:32:47

Иван Бакалов, Журналист

Има някаква идиотска пропаганда, каквато и при соца не е имало - всеки ден премиерът в новините . Заглавия ”Борисов открива обиколния път в Поморие”, ”Борисов откри обиколния път в Поморие” и т. н. са като излезли от в. ”Работническо дело” от времето на Тато - ”Другаря Тодор Живков откри ...”. Ама той дори не откриваше обиколен път, а заводи, по-големи неща. Представя ли си някой Макрон да открие пътен участък? В момента има някаква идиотска пропаганда, каквато и при соца не е имало - всеки ден премиерът в новините, всеки ден открива нещо, посещава изкоп. И се изказва пред мисирки по всички въпроси. В свободния свят, ако премиер нарече репортерките мисирки, ще му обявят бойкот, ще застанат с гръб към него, операторите демонстративно ще сложат камерите на земята. Случвало се е неведнъж.

05.07.2020 16:09:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.