• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Челси обяви, че санкциите на Абрамович са стрували на клуба 121 млн. паунда

Челси обяви, че санкциите на Абрамович са стрували на клуба 121 млн. паунда

/КРОСС/ При публикуването на годишните си финансови отчети "сините" потвърдиха, че санкциите на правителството на Обединеното кралство срещу бившия им собственик Роман Абрамович са им стрували 121 млн. паунда.

След като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., правителството на Обединеното кралство наложи санкции на Роман Абрамович, тъй като смяташе, че той има тесни връзки с руския президент Владимир Путин.

Санкциите принудиха "Челси" да работи със специален лиценз, който ограничаваше клуба да продава билети и да подписва договори с играчи, докато Тод Бьоли не закупи клуба на 30 май 2022 г. В понеделник Челси обяви в изявление, че тези санкции са довели до огромна нетна загуба.

"Резултатите за годината бяха повлияни от санкциите, наложени на предишния собственик на клуба на 10 март 2022 г.", се казва в изявлението.

"В резултат на санкциите клубът трябваше да работи в рамките на ограниченията на специален лиценз, издаден от правителството на Обединеното кралство. Тези ограничения бяха в сила до приключването на продажбата на клуба на 30 май 2022 г.

"През този период Клубът беше ограничен в редица области, включително, но не само, в способността си да продава билети за мачове и сезонни билети, да продава стоки, да приема резервации за събития, както и да подписва договори с играчи и търговски партньори за спонсорство, което заедно доведе до извънредни разходи и загуба на приходи.

"Освен това се очаква някои от тези ограничения да окажат влияние върху финансовите резултати и през следващите години поради дългосрочното въздействие от ограниченията за сключване на нови договорни споразумения.

"Към края на санкционирания период на клуба беше разрешено да продава определени билети за мачове, като Висшата лига се ангажира да дари всички приходи от тези продажби за благотворителност. Ограниченията бяха отменени след смяната на собствеността и всички операции вече са възобновени."

Въпреки общата си нетна загуба от 121,3 млн. паунда, Челси потвърди, че продължава да изпълнява финансовите разпоредби на Висшата лига и УЕФА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.