• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Акциите на "Левски" – в касата на клуба. Сашо Диков ги предаде, Павел Колев ги прие

Акциите на "Левски" – в касата на клуба. Сашо Диков ги предаде, Павел Колев ги прие

/КРОСС/ Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев прие документите за мажоритарния дял акции на клуба от журналиста Сашо Диков.

Предаването на акциите стана на стадион "Георги Аспарухов", като документите ще бъдат съхранявани в касата в офисите на клуба.

Колев обаче изтъкна, че това по никакъв начин не приема тежката финансова ситуация при "сините", тъй като ръководството на клуба няма как да оперира с тези акции, защото те са джиросани от официалния собственик на клуба Георги Попов на премиера Бойко Борисов.

Тъй като Борисов отказа да приеме акциите тази сутрин, на практика смяна в собствеността на "Левски" няма.

Павел Колев коментира, че все още не може да прецени дали днешните събития доближават "Левски" по-скоро до спасение или до фалит.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Адвокат Елена Гунчева

Приятели, утре е протестът срещу правителството, от 12.00 часа пред Народното събрание. Важно е да се покаже на управляващите какво мислим за тях. Може да не подкрепяте партии, може да не подкрепяте „Възраждане“ или лидера на партията, НО ПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ. Един масов протест утре ще спре много от безобразията на правителството, което последните два месеца на безконтролна власт освирепя! Те решиха, че могат безнаказано да налагат терор и да отменят гражданските ни права. Време е да покажем, че ТОВА НЯМА ДА МИНЕ! Нека утре да им покажем, че народът е сила. И че няма да търпим повече тяхната подигравка с българите!

13.05.2020 19:15:57

Славчев

Записите на Божков с Горанов вече са в София. Брутални. На тях селянчето Горанов обижда и Борисов и Пеевски, друса се с бело и е в компанията на проститутки, подсигурени му от Божков. Снощи няколко генерала са се събрали за умуват как да поднесат информацията. Оказало се е, че Горанов е лъгал и Пеевски, а освен това и цинично го е обиждал. На мястото на Борисов и Пеевски, аз лично бих го вкарал в заговора Горанов и бих му взел всичко. Едно селянче дъбниково, със свищовски ПУЦ, който не е благодарен на хората, които са го направили нещо. Информацията ми е 100% вярна, първа ръка, достоверна!

13.05.2020 19:12:18

Анонимен

Главният тулуп стана за посмешище. След като гърците изтипосаха банкянския чобанин на корицата на преведеното издание на „Бай Ганьо“, дойде ред и на Черепа да го опъне публично. Такава гавра с мутрата от СИК никой не си беше правил досега. Боко е и си остава въздух под налягане…

13.05.2020 19:08:46

Георги Дренчев

БОКО ГО ДЖИРОСАХА ПРЕД ВСИЧКИ … За редовия гербаджия „джиросване“ е нещо като насилствено превръщане в „джендър“ на любимия портрет от стената. … Чета някакви умилителни умозаключения, че било унизително, акциите на Левски да се подмятат като безпризорни дубайски фурми. Значи, мили хора, не е унизително да натрупаш 35 млн. дълг, така ли? Ами нека аз да изтегля няколко милиона кредит на моята фирма и да ви я прехвърля, да се „гордеете“ с нейната славна история, докато изплащате задълженията, става ли? Явно е, че Левски не може да докара печалба на акционерите си, което е в пряка зависимост от спортните резултати на клуба, но дори, бидейки на загуба, ако беше престижно, да го притежаваш, за него щеше да има опашка, замислете се малко! Ясно е също, че от години, Бойко Борисов кадрува във футбола и положението от лошо преди 10 години го докара до отчайващо. Та кой би си купил фабрика, която не печели с 35 млн. дългове и то на 8 ми септември, кой? Съвсем логична е постъпката на Божков и аз не намирам никакво място за укор – направил е „въздушен“ бизнес и е дал дял от него под формата на издръжка на футболен клуб. Просто и ясно. Сега клубът отново е на гара разпределителна в очакване на следващия печеливш от държавната рулетка.

13.05.2020 19:04:34

Г.Дренчев

До г-н борисов не е достигнал нито един суджук, нито една фурма и нито една акция, а напоследък и заплата не взима. Викал – „кое не е наред в държавата?“, ами, ние явно не сме наред, че те траем!

13.05.2020 19:00:53

Аферист

БОКО, ДЖИРОСВАЙ ИЛИ ПОДАВАЙ ОСТАВКА! И ДЕКЛАРИРАЙ ПРЕД КПКОНПИ АКЦИИТЕ, ДА НЕ ЗАБРАВИШ! Боко, щеш, не щеш, приел, не приел, акциите са твои по Търговския закон! И поради това, към този момент нарушаваш закона да бъдеш премиер, при положение, че си собственик на търговско дружество! Като собственик на търговско дружество нямаш право и миг да бъдеш министър председател! Така че, джиросвай, или подавай оставка! Тъй и тъй стана за т@к. А! И да не забравиш на края на годината в декларацията си пред КПКОНПИ да декларираш акциите! Задължително е!

13.05.2020 18:59:56

Dnes.bg

"Джиросването на акциите на Левски на Борисов - много шум за нищо" Напротив, Божков постигна целта си. Направи тиквения некадърник за смях пред цялата държава. Направи го собственик на футболен клуб докато спеше, чак и ЕГН-то му намери и всичко това докато е издирван за арест. Показа каква жалка пародия на правителство имаме.

13.05.2020 18:49:22

адв.Ивайло Дерменджиев

ДЖИРОСВАНЕТО НА АКЦИИ Е КАТО ЗАВЕЩАНИЕТО Притежателят на джирото - премиерът Бойко Борисов, има 7-дневен срок да се впише в книгата на акционерите от датата на джирото. Премиерът вече отказа да приеме акциите. По принцип джиросването на акциите е едностранно волеизявление - като завещанието. В случая липсва тъй наречената каузална сделка и договор, която съпътства винаги подобни действия. Имало е хипотетична възможност премиерът да приеме акциите, да декларира конфликт на интереси, да ги прехвърли и след това отново да подаде ново заявление за конфликт на интереси, но това е много сложен вариант и не се знае как ще се разтълкува юридически. За да стане факт новият собственик трябва да има отбелязване в акционерната книга на клуба.Той даде пример с френския закон, според който се изисква изрично съгласие от получаващата страна, освен при получаване по наследство или при семейно прехвърляне. Въпросната сделка трябва да има основание и причина. Подобни сделки са завещанията. В случая каузална сделка. И тя така ще бъде установена, ако се стигне до спор. Законът не вменява изричен отказ.По-скоро г-н Борисов може да получи акциите и веднага след това да ги прехвърли на някой друг. Това, че документите се намират в каса на "Герена", няма никакво значение. Собственикът е джиросан И ТОВА Е БОЙКО БОРИСОВ. Много рядко се случва някой да откаже подобна сделка.ФК Левски е пред фалит. Голяма част от футболистите са международни играчи, които имат строги договори. Те могат да поискат обявяването на клуба в несъстоятелност.

13.05.2020 18:37:14

ген.Любен Добрев

Ако времената бяха като допреди 30 години Васил Божков нямаше да бъде мултимилионер, но пак един проспериращ българин защото е високообразован математик и интелигентен човек, роднина на легендарен началник на РУ-ГЩ на НРБ, генерал лейтенант и кандитат член на ЦК на БКП. С каквото се е захванал с всичко е успял.Не случайно прякорът му е Черепа заради изобилието на това, което е под него. Но дивият капитализъм у нас направи от него богаташ, пак благодарение на личните му качества, ум и още нещо.... Такива като него липсват тотално в настоящото управление на РБ и затова дириджето ни е такова - последни по всички показатели в Европа. Да не говорим за чувството му за хумор и дълбока проницателност, в което днес се убеди така наричания премиер на РБ, станал за пореден път смешен в очите на всички нормални българи по света и у нас...

13.05.2020 18:12:16

Арман Бабикян

Борисов е изправен между два грешни избора и от него се изисква да направи по-малко грешния. Ако вземе акциите, е грешка, ако не ги вземе - също. С този акт Божков достатъчно хитро дава акциите на този, от когото всичко зависи. Знакът на Божков е много ясен: Работихме заедно. Дадохте ми горещ картоф, държах го достатъчно. Ето ви го обратно.В България е обществена тайна, че големият бизнес се случва с благословията на Бойко Борисов: Хората, които имат възможност да печелят големите поръчки, ги получават, защото той иска, а не , защото те са по-конкурентни или по-добри.Футболът отдавна се е изпарил от бизнеса и отношението му с държавата:Борисов отлично знае как се перат пари през футбол. Знае и как се продават формално футболисти в съседни страни, за да се изплащат пратки за наркотици. Той е изключително информиран в това отношение още от годините, когато беше главен секретар на МВР. Така че футболът много отдавна напусна търговските дружества. Видимо е и защо така изглежда футболът в България днес.

13.05.2020 16:02:17

Елена Гунчева

ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА ЗА ГМР Няма как да не оценя високо майтапа на Васил Божков да подари акциите на ФК „Левски“ на Главната мутра на републиката. Е, който си го може, си го може, може да диктаторстваш в цяла държава, ама като нямаш акъл, си личи. И няма как да го наваксаш. Ситуацията, в която е поставен Борисов, е много забавна. Той уж много се грижи за футбола /да живеят „Бистришките тигри“ ураааааа!/, постоянно говори как подкрепя феновете, но всъщност иска да дава не свои пари, а нашите на футболистите. Затова и подаръкът много неприятно го изненада. Заедно с недоумението как да се справи елегантно със ситуацията. Ами не успя! Този отказ изглежда отвсякъде зле. Защото поставя футболният клуб в много неприятна ситуация, както и феновете. Интересно е обаче къде остана Тити Папазов, как Сашо Диков стана куриер на акциите и колко ли се е смял Божков на майтапа си. Аз например бих приела и бих прехвърлила акциите незабавно на феновете, или пък на държавата. Но Борисов ненавижда да му припомнят, че е диктатор и иска да прилапа всичко в държавата. На принципа на крадеца, който обаче си умира да се прави на почтен човек.Е, не минава номера! Нямам никакво намерение да хваля Божков, но пък безспорно направи Борисов за смях. И го притеснява, защото утре може и нещо друго да измисли. Примерно да прати по керван с камили копия от документи, уличаващи Борисов в престъпления. Примерно, де, всички знаем каква света вода ненапита е премиеринът ни. Той, дето се вика, пет лева не е взел /то си е срамно за пет лева, както казват в родната администрация: „Малкият подкуп е срам и за даващия, и за приемащия“. Поне не може да се отрече нивото на зрелища в цирка! Лошото е, че главният шут е и гл@@ав, и жа\@ък, и кра@лив!

13.05.2020 16:01:14

Професор Огнян Герджиков

Toвa, чe пpиeмaнeтo нa aĸциитe e oтĸaзaнo и ca пpиeти нa cъxpaнeниe във ФK „Лeвcĸи“, нe пpoмeня c нищo юpидичcĸи нeщaтa. B мoмeнтa aĸциитe ca coбcтвeнocт нa Бopиcoв. Πoдпиcът нa Бoжĸoв e дocтaтъчeн зa тoвa.

13.05.2020 16:00:03

Анонимен

Каквото и да пишем тук, каквито и мнения да има на специалисти факта си е факт - Б.Борисов е притежател на акциите, той е собственик на клуба. Това че не иска да ги пипне, че се крие не променя ситуацията. Сега да видим какво ще прави?

13.05.2020 15:58:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.