• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Георги Гергов дарява парите за изграждането на лаборатория за COVID-19 в Пловдив

Георги Гергов дарява парите за изграждането на лаборатория за COVID-19 в Пловдив

/КРОСС/ Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса, която предстои да започне работа в УМБАЛ "Св. Георги". Това обяви кметът Здравко Димитров на заседанието на Общинския кризисен щаб.

"В този момент всички трябва да сме адекватни и единни. От нас зависи дали ще имаме малки или големи щети", заяви Гергов, който се включи в излъчваното онлайн заседание.

Бизнесменът съобщи още, че за полева болница са отделени две палати в панаира.

Освен парите, той ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

"При нужда се разбира кои са истинските българи", заяви кметът Димитров и благодари на бизнесмена. Същото е направил и премиерът Бойко Борисов след като е разбрал за жеста.

Финансистът на УМБАЛ "Св. Георги" Момчил Мавров обясни, че с дарението ще бъде оборудвана с всичко необходимо лабораторията, която предстои да започне работа до 10-12 дни.

Кметът Димитров обяви и други големи компании, които са направили дарения - "Бултекс" ООД - 4000 маски, "Керамик Груп" - 1000 маски, "Роза импекс" - 110 литра дезинфектант, КЦМ- 40 000 лв.. "Нестле" ще помогне с пакетирани храни, а други фирми ще дарят дезинфектанти и белина.

Градоначалникът отново призова пловдивчани да бъдат отговорни и да не хитруват в опитите си да напуснат града без да имат сериозни основания. Той се възмути от безразборното изхвърляне на боклуци в Столипиново, където в рамките само на този месец два пъти са били извозени по 50 тона отпадъци.

„Умолявам гражданите на този квартал, да не хвърлят боклуци навсякъде! Имам чувството, че ги събират от другите части на града и ги изсипват пред тях. Когато не се пази, ще бъдат хвърляни напразно средства", каза кметът. Той добави, че е разпоредил да се засили дезинфекцията по улиците и кофите за боклук в целия град.

Зам.-кметът Тодор Чонов съобщи, че е посетил пловдивска фабрика за предпазни костюми и маски, като вече се очакват първите 200 бройки, които ще бъдат дадени на медиците. Всички общински лечебни заведения ще бъдат снабдени с всички необходими предпазни мерки. Средствата от културни и спортни събития, които няма да се проведат ще бъдат насочени към закупуването на защитни костюми, маски и шлемове.

„Каквото зависи от Община Пловдив, ще бъде направено нужното. Съпричастни сме към техния труд. На амбразурата са лекарите и полицаите", каза кметът.

Калин Калинов, шеф на общинското здравеопазване, обясни, че по време на днешната среща с персонала на общинската болница "Св. Мина" са уверили екипа, че са осигурени всички нужни защитни средства.

Той заяви, че ще бъде в болницата, а не в кабинета си, за да бъде съпричастен с медиците от "Св. Мина".

Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев пък призова пловдивчани, които имат възможност, да си платят данъците и таксите, за да може общината да функционира нормално заради непредвидените разходи за борба с епидемията. Той посъветва плащането да бъде направено онлайн.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Днес Осман Октай апелира към президента Румен Радев да се готви за временно кризисно служебно правителство тъй като Бойко Борисов не е човек, който може да управлява, а поведението му показва, че се намира в паника. Опитът сочи, че такива винаги търсят да излязат по най-краткия път-чрез бягство.Освен коронавируса, трябва да сме готови и за криза, причинена от срива на Борисов. От това следва "единственият вариант - да се направи временно кризисно служебно правителство, което да изведе страната от кризата и тогава да се отиде на предсрочни избори".

23.03.2020 17:39:51

Анонимен

Борисов да не благодари на Гергов, а да се бръкне и дари собствени милиони, откраднати от него...

23.03.2020 17:39:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.