• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Д-р Иван Кокалов: Законодателят реши, че НЗОК не плаща здравни услуги, тя ги купува

Д-р Иван Кокалов: Законодателят реши, че НЗОК не плаща здравни услуги, тя ги купува

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ д-р Иван Кокалов, каза че всеки един българин казва, че не е доволен от здравеопазването,а ако попитате и в болниците - и те няма да са доволни. „Всеки ден, всеки месец има нови и нови искания от страна на пациентите, което не е лошо - за нови молекули, за нови лекарства. Въпросът е, че не всяко ново лекарство трябва да бъде веднага въведено, но това е друг въпрос. Но Касата не е банка, тя не действа като банка. Тя се договаря с Лекарсксия съюз с цени, с обеми, а те зависят от това какво гласува парламентът като бюджет. Средствата не са малко, но винаги желаещите да изразходват повече средства са повече. Мисля че с тези средства ще успеем да осигурим добре действащо здравеопазване".

Истинската реформа в здравеопазването е нужна, но се вижда, че редът на здравеопазването ще дойде по-късно, защото сега политиците имат други приоритети, смята Кокалов. „Не трябва да се прави реформа само на едно. Всичко в здравеопазването е свързано, не може само в извънболничната помощ. Връзката е реципрочна и трябва да има реформа и в болничната помощ. Има нещо сбъркано, включително и в начина на финансиране".

Законодателят реши, че Касата не плаща здравни услуги, тя ги купува, допълни Кокалов. „Не може в големите градове на всеки километър да има болница, а в малките населени места да няма. Здравната услуга трябва да бъде максимално близко до този, на когото е нужна".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.